Smazat Ovčáčka jako Trumpa žádá známá Češka na Twitteru

28.04.2021 21:00 | Ze sítí

Nedělní projev prezidenta Miloše Zemana budí silné emoce i několik dní od jeho odvysílání a od spisovatelky a známé režisérky Moniky Le Fay, jež proslula například dokumentem „Poslední odcházení Václava Havla“, nyní přichází otázka, zdali by sociální síť Twitter nemohla zablokovat účet hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, stejně jako učinila s účtem někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa po útoku jeho příznivců na Kapitol. „Trump nechtěl odsoudit útoky na Kapitol, Hrad odmítá vidět státní terorismus proti občanům ČR,“ udeřila Le Fay směrem k Zemanovu mluvčímu.

Smazat Ovčáčka jako Trumpa žádá známá Češka na Twitteru
Foto: Repro DVTV
Popisek: Spisovatelka a režisérka Monika Le Fay

Zemanův projev ke kauze Vrbětice, jenž zazněl týden poté, co přišlo oznámení premiéra Andreje Babiše (ANO), že existuje podezření o zapojení ruské zpravodajské služby GRU do výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014, vyvolal u mnoha politiků i u veřejnosti nemalé zděšení, jelikož prezident v projevu sice odsoudil možné zapojení Ruska, nevynechal však ani možnost, že jde o „zpravodajskou hru“. 

„Žádná suverénní země si nemůže dovolit, aby na jejím území dva agenti cizího státu způsobili teroristický atentát, při němž zahynuli dva čeští občané a byla způsobena miliardová škoda. Na druhé straně, pracujeme s dvěma vyšetřujícími verzemi, tou první, to jest původní, že došlo k výbuchu v důsledku neodborné manipulace s výbušným materiálem, a s tou druhou, že se jednalo o akci cizí rozvědky. Beru obě tyto verze vážně a přeji si, aby byly důkladně prošetřeny…,“ nastínil verze celé události.

A vyzval k sečkání na závěry vyšetřování: „Doufám, že se dozvíme pravdu. Dozvíme se, zda toto podezření je oprávněné, a v takovém případě, ač podporuji korektní vztahy se všemi významnými zeměmi, je zapotřebí, aby Ruská federace za tento případný teroristický čin zaplatila, například neúčastí Rosatomu v tendru na Dukovany. Pokud naopak toto podezření bude vyvráceno, pak z toho vyplývá, že šlo o zpravodajskou hru, která může mít vážné důsledky pro náš vnitřní politický život. Počkejme tedy bez hysterie a spekulací na výsledky vyšetřování.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…