Sobotka si teď možná rve vlasy, že nejmenoval ministryní Schillerovou, sčítá body komentátor

20.05.2017 10:52

Podle komentátora Lidových novin Petra Kamberského by měl ministr financí Andrej Babiš (ANO) poslat premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) kytici. Píše to alespoň v dnešním vydání deníku.

Sobotka si teď možná rve vlasy, že nejmenoval ministryní Schillerovou, sčítá body komentátor
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

„Neprovede-li pan prezident nějakou další ze svých překvapivých šarád, je patnáctidenní vládní krize takřka u konce. Podle prezidentova mluvčího neprovede. Nikdo se nediví, protože hlavu státu už nežene ani zášť vůči někomu, ani snaha se jinému zalíbit. Naopak, potichu vycouvat je pro prezidenta mnohem lepší než riskovat kompetenční žalobu a porážku od premiéra,“ zmiňuje Kamberský. Po skončení krize pak bude na čase sčítat ztráty. Která ze stran vyjde posílena, se uvidí až časem, dle průzkumů preferencí. 

Následně se pak Kamberský zaměřuje na drobné poziční boje, například o jméno nového ministra financí. „Fanoušci mají jistě jasno, že vyhrál jejich favorit, ale zbytek může dumat. Nevyhrál bitvu nervů vlastně Bohuslav Sobotka?“ ptá se Kamberský a vzpomíná, jak Sobotka nejprve odmítl náměstkyni Alenu Schillerovou, poté ministra životního prostředí Richarda Brabce, až nakonec ministrem bude Ivan Pilný. 

„Ale... nevyhrál bitvu nervů náhodou Andrej Babiš? Nominoval do čela klíčového úřadu člověka, jehož premiér mohl bez ztráty tváře jen těžko odmítnout. Pilného, který si občas dokonce dovolil svého předsedu jemně kritizovat a jenž má solidní a neproblematický životopis, těžko kdokoli propojí s Agrofertem,“ konstatuje Kamberský a dodává, že si možná Sobotka nyní rve vlasy na hlavě vzteky, že odmítl Schillerovou, neboť detektivové včera zadrželi jejího zetě Davida Rusňáka. „Jak by se mu hodilo ukazovat na ‚prohnilé a zkorumpované‘ hnutí ANO, kde trestná činnost prosakuje až k ministrům! Ze stejných důvodů si musel Andrej Babiš hluboce oddechnout. Vlastně by měl udělat víc – třeba poslat panu Sobotkovi děkovnou kytici,“ uzavřel komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…