Sommerová to bere: Bude poslankyní za TOP 09

27.05.2021 10:29

Poslanec TOP 09 Dominik Feri se po obvinění několika žen z nevhodného chování vůči nim a dokonce ze znásilnění vzdal svého poslaneckého mandátu. Na jeho místo nastoupí režisérka Olga Sommerová, náhradnice na kandidátní listině TOP 09

Sommerová to bere: Bude poslankyní za TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

Nejmladší poslanec Dominik Feri TOP 09 ze Sněmovny odejde. Odejde kvůli obvinění několika žen, že se k nim choval velmi nevhodně, požadoval po nic např. aby mu poslaly své intimní fotky. Za nevhodné chování se Feri omluvil, ale jakékoli obvinění ze znásilnění důrazně odmítl a oznámil, že bude chtít, aby se vše vysvětlilo u soudu.

Na místo po Ferim nastoupí ve Sněmovně první náhradnice TOP 09, režisérka Olga Sommerová. Nastoupí 1. června. Feri se mandátu vzdává k 31. květnu.   

„Přechod z náměstí a demonstrací proti vládě do Poslanecké sněmovny a hlasování o vyslovení nedůvěře vládě bude vyvrcholením mé občanské angažovanosti. Před čtyřmi lety jsem kandidovala za Liberálně ekologickou stranou, která už při vzniku před osmi lety varovala před nebezpečím mocenských, politických i ekonomických zájmů současného Ruska a vyzývala k odklonu od fosilních paliv a řešení klimatické krize. Vývoj nám dal za pravdu,“ uvedla Sommerová.

Až dojde na hlasování o vyslovení nedůvěry vládě Andreje Babiše, Sommerová prý bude hlasovat pro vyslovení nedůvěry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…