Strany připravují reklamní masáž. Krajské volby jsou už za rok

09.11.2011 12:30

Možná se připravujete na nápor předvánočních reklam. Než vydechnete z náporu Vánoc, čeká vás další reklamní masáž. Tentokrát politická. Krajské volby se totiž blíží. Do jejich startu zbývá jeden rok, tedy 52 týdnů a strany se již na ně připravují.

Strany připravují reklamní masáž. Krajské volby jsou už za rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Slogany na letáky, na billboardy, to už teď vyhodnocují jednotlivé partaje. V úterý kvůli tomu zasedla v Michnově paláci v Praze skupina analytiků TOP 09, informují Hospodářské noviny.

Školení pro své krajské tajemníky přitom tato strana uspořádala už přes léto. Jak na účinné regionální kampaně vysvětlovala zástupcům TOP 09 poradkyně bývalého prezidenta USA George Bushe.

Ani ČSSD, která drtivě vyhrála poslední krajské volby v roce 2008, neusnula na vavřínech. Na den krajských voleb plánuje strana, která tradičně ztrácí hlasy při nízké volební účasti, vypsání krajských referend.

A nejen to, ČSSD na to jde jako obvykle vědecky. „Právě jsme si nechali u agentury STEM zpracovat průzkum, který nám má zjistit, co u nás lidi nejvíc zajímá, abychom věděli, na co se v kampani zaměřit," prohlásil plzeňský hejtman za ČSSD Milan Chovanec.

Související: ČSSD: Krajské volby spojíme s krajskými referendy k vládě. Kromě Prahy


Hlavně neopakovat chybu ODS, zní memento všech stran

Žádná ze stran hlavně nechce udělat tu chybu, jakou udělali občanští demokraté v posledních krajských volbách, ani ODS sama. Pro připomenutí: poslední krajskou kampaň ODS nechala jednotlivé kraje, aby si svou kampaň řídily sami. Zle na to doplatila, když byla převálcována jednotnou kampaní s jasnými slogany ze strany sociálních demokratů.

„Rozhodně to bude kampaň s centrální linkou," ujišťuje hlavní manažer ODS Jan Kočí. S přípravami na krajské volby ovšem zatím občanští demokraté za TOP 09 i ČSSD pokulhávají. Přesto pořád mají náskok  nad takovými Věcmi veřejnými, ty zatím vůbec nezačali. Asi nejdřív musí nakoupit nějaký ty vánoční dárky.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…