Svět je na tom mnohem hůř než před deseti lety, řekl Zeman v automobilce. Pak se pustil do novinářů

20.02.2015 12:45

REPORTÁŽ Prezident Miloš Zeman pokračuje v návštěvě Královéhradeckého kraje. Třetí, poslední den návštěvy, věnuje hlava státu Rychnovsku. Při debatě se zaměstnanci společnosti Škoda Auto se prezident vyjádřil k válce na Ukrajině a rýpl si i do novinářů.

Svět je na tom mnohem hůř než před deseti lety, řekl Zeman v automobilce. Pak se pustil do novinářů
Foto: Radim Panenka
Popisek: V Kvasinách na Rychnovsku si prezident Miloš Zeman prohlédl nový model luxusního vozu Superb

V Kvasinách na Rychnovsku si prezident Miloš Zeman prohlédl nový model luxusního vozu Superb, který automobilka představila teprve před několika dny. "Stanu se prvním zákazníkem," prozradil Zeman, že pro něho už automobilka připravuje speciální verzi tohoto nového modelu.

Miloš Zeman i tady zopakoval své přesvědčení, že český prezident má jezdit v českém autě. "Můj předchůdce Václav Klaus říkal, že se v Superbu nedá jezdit, protože drncá," narážel prezident na výroky Klause, který raději jezdil v limuzíně Audi.

Je svět ve válce? 

Jeden ze zaměstnanců se hlavy státu zeptal, zdali je svět ve válce nebo jde pořád ještě o lokální konflikty. Podle prezidenta se sice odehrává řada lokálních válek, například občanská válka na Ukrajině, ale obecně je na tom svět mnohem hůř než před deseti lety.

"To bylo zničenou zemí jen Somálsko, tedy jedna země na světě. Dnes jich je zničených tak desetkrát víc. Třeba Irák, Afghánistán, Mali, Jemen, Sýrie, Libye, Somálsko a tak dále," uvedl Zeman s tím, ze se množí i teroristické útoky. "Stále častěji posílám kondolenční telegramy svým protějškům. Tu prezidentovi Francie, tu dánské královně nebo egyptskému prezidentovi," dodal prezident.

Prezident odmítl názory novinářů, že je Česko jen montovna

Miloš Zeman v automobilce dále vyzdvihl význam automobilového průmyslu. Odmítl názory novinářů, že je Česko jen montovna a při krizi se ekonomika i zhroutí. "Řeknu vám jednu věc, novináři se vždy mýlí," rýpl si Zeman s tím, že se scénáře o výrobě automobilů nenaplnily a zdejší region má jednu z nejnižších nezaměstnaností.

Člen představenstva společnosti Bohdan Wojnar daroval prezidentu republiky obraz s novým modelem Superbu. "To je, jako když slíbíte ženě náramek a dáte jí pouze jeho obraz," glosoval to Miloš Zeman za hlasitého potlesku zaměstnanců. Odpoledne Miloše Zemana čeká už jen debata s občany Rychnova nad Kněžnou a závěrečná tisková konference.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…