Svoboda kritizuje městskou policii. Bez koncepce a drahá

16.01.2012 22:58

Pražský primátor Bohuslav Svoboda není spokojený s městskou policií. Podle něj prý nepříliš transparentně hospodaří se svými penězi. Svoboda proto plánuje novou koncepci a výběrové řízení na ředitele strážníků.

Svoboda kritizuje městskou policii. Bez koncepce a drahá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

"Úloha strážníka musí být zejména v tom, aby byl vidět v ulicích, a ne skrze okénko terénního vozidla. Jedině tím, že bude pravidelně pomáhat lidem v ulicích, může zvýšit bezpečnost a omezit kriminalitu v Praze," míní pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Pustil se totiž do kritiky městské policie v Praze. Podle něj netransparentně hospodaří se svěřenými penězi, a tak se musí vypracovat nová její koncepce. Kromě toho plánuje i výběrové řízení na nového ředitele strážníků.

Nynější ředitel Vladimír Kotrouš byl totiž na konci roku 2011 obviněn z přijetí úplatku. Nyní je stále ve vazbě. Podle policie se trestný čin týkal mnohamilionové zakázky na služby pro městskou policii.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) podle dnešní zprávy zrušil tendr městské policie s předpokládanou hodnotou 76 milionů korun na dodávky vozidel. Úřad uvedl, že nebyla dodržena zásada transparentnosti. "Proto nebudeme podávat opravný prostředek, považuji to za zbytečné. Zadám vypsat nové výběrové řízení, které bude transparentní a tak jak má. Jde o zakázku, která byla ÚHOS zamítnuta už podruhé," dodal Svoboda.

Dále chce urychleně šetřit i v části vozidel. Bude prý požadovat, aby se policie zbavila hlavně vznášedel a hummerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…