TV Prima, Jan Kraus a Jiří Ovčáček. Nové a zásadní informace

27.10.2016 12:23

Prezident Zeman odmítá, že by nějakým způsobem zasahoval do vysílání televize Prima. Je to mimořádně lživá informace, uvedl ve středu pro Český rozhlas Plus hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

TV Prima, Jan Kraus a Jiří Ovčáček. Nové a zásadní informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Televize Prima měla ve středu večer odvysílat nejnovější díl pořadu Show Jana Krause, kde vystoupil lidovecký ministr kultury Daniel Herman a jeho strýc Jiří Brady, kolem kterého je v posledních dnech živo kvůli tomu, že nedostane vyznamenání od prezidenta Zemana, které mu bylo údajně slíbeno.

Místo avizovaného dílu televize pustila reprízu toho předchozího s odůvodněním, že tvůrci pořadu včas nedodali materiály. Krátce poté se začalo spekulovat o tom, že Prima neodvysílala díl kvůli tomu, že v něm zazněla kritika prezidenta Miloše Zemana z úst několika desítek známých osobností, kteří dorazili na natáčení do pražského Divadla Archa.

Tyto spekulace nepřímo potvrdila sama televize, která vydala k celé věci ve čtvrtek před polednem vyjádření. „Televize Prima by ráda odvysílala celý pořad tak, jak byl natočen. Podléhá však přísné zákonné regulaci televizního vysílání. Nelze vyloučit, že by úvodní část pořadu byla vyhodnocena RRTV jako porušení zákonné povinnosti objektivity a vyváženosti,“ zmínila Prima ve svém prohlášení.

Na aktuální dění vedle mnoha jiných zareagoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, který v rozhovoru pro Český rozhlas Plus odmítl, že by prezident nějakým způsobem zasahoval do vysílání TV Prima. Tuto „mimořádně lživou informaci“ přisuzuje Ovčáček kampani, která se prý vede proti prezidentu Zemanovi.

Na svém twitterovém účtu pak také uvedl, že „obviňování pana prezidenta kvůli kauze pořadu TV Prima je jen další lží Pražské kavárny, která místo pravdy a lásky šíří nenávist“.

Televize Prima podle nejnovějších informací odvysílá Show Jana Krause ve čtvrtek ve čtvrt na devět večer. Pravděpodobně bez úvodní části, kde měla zaznít kritika prezidenta Zemana. V tiskovém prohlášení televize ujistila, že tuto část mohou tvůrci pořadu vyvěsit na svém kanále na sociální síti YouTube, kde prý žádná taková regulace neexistuje. „Upozorňujeme však, že umístění plné verze na internet je zcela v režii produkce Show Jana Krause a ani nám tedy není známé, proč se tak již nestalo včera, a to i přesto, že jsme diváky na tuto možnost upozorňovali,“ tvrdí Prima. Podle informací Seznam Zprávy však dohoda mezi Primou a Krausem neumožňuje, aby se pořad objevil na internetu dříve, než bude vysílán v klasické televizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…