Ta hrůza v očích mé maminky... Jindřich Forejt zúčtoval s Hermanem, svým ,,hrobníkem"

14.06.2021 8:45

„Pohřbili mě zaživa, ale já se nedám,“ vzkázal bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt celému Česku přes rozhovor v Blesku. Pořádně vynadal bývalému ministrovi kultury za KDU-ČSL Danielu Hermanovi a prozradil, že Miloš Zeman, ani nikdo z jeho lidí se nezajímal o to, jak se cítí. Naproti tomu nedávno zesnulá herečka Libuše Šafránková se zajímala o to, jak se cítí.

Ta hrůza v očích mé maminky... Jindřich Forejt zúčtoval s Hermanem, svým ,,hrobníkem"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt

Na počátku jara 2021 vypustil lidovecký exministr kultury Daniel Herman do veřejného prostoru zprávu, že bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt zemřel. Zprávu tehdy převzal i hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zpráva to však byla nepravdivá. Jindřich Forejt stále žije a po třech měsících se odhodlal promluvit o tom, čím si prošel.

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

Jednoho dne ho prý silně rozbolela hlava, asi hodinu na to omdlel. Jednou se probudil, sám si zavolal lékaře a poté znovu omdlel. Pak si už jen pamatuje, jak se probudil ve Fakultní nemocnici Motol, kde ho lékaři léčili z prodělané mrtvice. „Během umělého spánku jsem ještě prodělal oboustranný zápal plic. Covid se mi vyhnul. I tak ale ta naděje nebyla vysoká a byl to boj o život. Rodičům řekli, ať se připravují na nejhorší,“ prozradil Forejt.

Ale žil a je mu líto, čím si museli projít jeho rodiče, když si lidé na sociálních sítích přečetli zprávu Daniela Hermana, že Jindřich Forejt zemřel. Ještě 3 dny poté prý rodičům volali a vyjadřovali jim upřímnou soustrast. Byl to prý obrovský tlak. Přitom, exministr se prý ani rodičů nezeptal, zda smí takovou zprávu vypustit na veřejnost.

„Ta absolutní ztráta empatie člověka, který tohleto udělá, je burcující o to víc, že pan Herman byl kněz. Je to hrubý a odsouzeníhodný akt. To, že se mi neomluvil, ani nenapsal zprávu, je druhá věc. Ale já budu vidět ještě hodně let tu hrůzu v očích své maminky,“ uvedl rozzlobený Forejt.

Zdá se mu, že Herman zprávu uveřejnil, aby se po čase opět zviditelnil. Že jde o neověřenou zprávu ho podle Forejta asi moc netrápilo. To, co Herman udělal, je podle postupně se uzdravujícího Forejta naprosto neomluvitelné. „Je to opravdu pohřbívání zaživa,“ zvolal Forejt.

Prozradil také, že ze současné hradní skupiny mu do nemocnice nikdo nenapsal. Ani prezident Miloš Zeman. A Forejt to prý ani nečekal.

Naproti tomu Zemanův předchůdce ve funkci Václav Klaus přišel za Forejtem do nemocnice. Hodně sil mu popřál i kardinál Dominik Duka a prý mu volala i nedávno zesnulá herečka Libuše Šafránková. Ale telefon nemohl zvednout a dnes by prý rád vrátil čas a promluvil s ní.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …