Ta připosranost! Těžkej Pokondr se vyjádřil k české politice

17.04.2018 7:05

Hudební duo Těžkej Pokondr zná v Česku téměř každý, tvoří ho Miloš Pokorný a Roman Ondráček. Pánové poskytli rozhovor serveru Neovlivní.cz a nebrali si při něm servítky. Ohlédli se za rokem 2017 a mluvili o české „připosranosti“ z Andreje Babiše (ANO).

Ta připosranost! Těžkej Pokondr se vyjádřil k české politice
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Těžkej Pokondr

Rozhovor s Ondráčkem a Pokorným vznikal na konci roku 2017. Právě konec roku byl pro oba pány plný událostí. Odešli z Frekvence 1, neboť jim byl těsně před říjnovými sněmovními volbami zakázán rozhovor s investigativním novinářem Jaroslavem Kmentou, protože měla přijít na přetřes kniha Boss Babiš. Kmenta se v této knize vyjadřuje velmi kriticky o dnešním trestně stíhaném premiérovi v demisi Andreji Babišovi. Před tím byl oběma pánům zakázán např. rozhovor se zpěvákem Stingem, protože vedení nestálo o „cizojazyčné rozhovory“.

Na Frekvenci 1 podle obou pánů zavládl stres poté, co Andrej Babiš opanoval nemalou část mediálního prostoru. „Pamatuju si jednu debatu, to byl ještě Fleischmann v kondici (Michel Fleischmann, prezident skupiny Lagardere Active ČR, jejímiž vlajkovými loděmi jsou rádia Frekvence 1 a Evropa 2, pozn. red.). Babiš tehdy koupil Impuls a zrovna otevíral svoji restauraci ve Francii. A došlo k nějakému sporu. Babiš cosi zamumlal a pak jen řekl: Jednou vás koupím, celý Lagardere. Tenkrát se nějak kousli a od té doby je tam stres,“ prozradil Ondráček.

„Já Babišovi neberu, že je dobrý podnikatel, ale nemám rád monopol, prostě velkou koncentraci síly, která je vždycky špatně. A on má monopol na všechno. Proti tomu se vymezuju a nemohl bych ho volit,“ doplnil Pokorný.   

Pokornému se zdá, že lidé začínají mít z Babiše strach, což notně oslabuje českou demokracii, bojí se mluvit o Babišovi, aby nepřišli o práci. „A to jsme se dotkli těch monopolů a oligarchů, kteří nepřímo ovlivňují náladu v téhle republice. Lidi totiž začínají mít strach. Mně třeba pár lidí řeklo: ‚Já jsem mu to hodil, protože on po mně nepůjde.‘ A z tohohle mám obrovskou obavu. Že se ta naše demokracie vrací zpátky. Takový ten kalkul, že nevolím toho, koho bych chtěl volit, ale volím někoho proto, aby po mně nešel,“ popsal uvažování některých lidí Pokorný.

Lidé se bojí, že si Babiš zasedne na ty, kteří ho nepodporují.

Pánové také se smíchem poznamenali, že jednou možná dostanou státní vyznamenání, když působili na Frekvenci 1, které poskytuje rozhovory také prezident Miloš Zeman. V obecné rovině ke státním vyznamenáním poznamenali, že je každého věc, jestli státní vyznamenání příjme. Pokorný dodal, že by státní vyznamenání měli dostávat jen lidé absolutně morálně čistí.   

„Hlavně si ale myslím, že státní vyznamenání by měli dostávat lidi, kteří jsou morálně absolutně čistí. Tedy kromě toho, že by měli něco umět, nebo by měli být v něčem výjimeční, nebo jsou hrdinové. V momentě, kdy se nějak otřeli o StB, kdy je to prokazatelné, tak státní vyznamenání dostávat nemají. Ale záleží na každém, jak se k tomu postaví. Já nikoho nesoudím,“ poznamenal Pokorný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…