Tak co, vy, co přijímáte islám s otevřenou náručí? Nálož od Benjamina Kurase

17.12.2015 12:31

Publicista Benjamin Kuras zveřejnil komentář, v němž se zostra navezl do těch, kteří dle jeho soudu přijímají islám s otevřenou náručí, aniž by vnímali, jaké nebezpečí pro nás tato víra představuje. „Nestálo by vám za to začít sledovat, naslouchat, číst a rozlišovat, kdo vás chce zabít a kdo vás chce chránit, abyste si mohli do skonání světa blábolit, co vás napadá?“ táže se jich.

Tak co, vy, co přijímáte islám s otevřenou náručí? Nálož od Benjamina Kurase
Foto: repro ČT
Popisek: Benjamin Kuras

Kuras mezi námi rozpoznává skupinu lidí, kteří se vyznačují tím, že záměrně ignorují fakta o islámu a raději lpí na abstraktních všelidských právech či humanistických idejích – z bezmezné lásky k bližnímu či potřeby patřit k určité skupině stejně cítící, spíš než myslící. Takoví lidé dle něho navíc věnují obrovskou část své intelektuální energie vymýšlením argumentů a číháním na chyby či nepřesnosti, zbrklé výroky a charakterové vady „islamofobů“, skutečné či vymyšlené.

Na informace o početní přítomnosti džihádistů v migračních tocích prý kupříkladu kontrují námitkou, že to jsou „jen nepotvrzené odhady bez spolehlivých důkazů“. Pokládají za „zdravý rozum“, že “migrace nemá s terorismem nic společného“ či se obávají, abychom si z migrantů „neudělali nepřátele, kdybychom je sem nepustili“. Takový postoj k islámu se však publistovi pranic nezamlouvá.

„Jak krkolomné absurdity váš intelekt umí vymýšlet, s jakou geniální pohádkovou tvořivostí a pštrosí slepotou dokáže popírat realitu. Náboženství míru ještě ve chvíli, kdy vám už bude s námi všemi ostatními podřezávat krk? Že vám se vyhne? Vám zrovna? Proč? Máte k tomu nějaký důkaz? Zachráníte se konverzí k islámu? Kterému? Šíitskému, aby vás vraždili sunnité? Sunnitskému, aby vás vraždili šíité? Nějakému sluníčkově umírněnému, aby vás vraždili oba?“ poukazuje Kuras na nesmyslnost takových argumentů.

„Nebylo by bezpečnější začít vnímat fakta? Nestálo by vám za to začít sledovat, naslouchat, číst a rozlišovat, kdo vás chce zabít a kdo vás chce chránit, abyste si mohli do skonání světa blábolit, co vás napadá? A až zjistíte, kteří jsou ti druzí, ale pořád vám budou něčím smrdět, zacpěte si nos a přestaňte jim aspoň vrážet kudlu do zad?“ vyzývá publicista k zastavení útoků na ty, kteří varují před nebezpečím islámu.

Plné znění Kurasova komentáře ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…