Tak už nejen Poláci! V italském letovisku zaútočili i na Rakušany a turisty z Itálie

31.08.2017 7:17

V italském letovisku Rimini pokračuje vyšetřování brutálního přepadení dvou mladých polských turistů. Rakouský deník Kronen Zeitung nyní s odkazem na italský deník Corriere della Sera přichází s další překvapivou zprávou.

Tak už nejen Poláci! V italském letovisku zaútočili i na Rakušany a turisty z Itálie
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V italském Rimini došlo k několikanásobnému znásilnění polské turistky

Zprávy o znásilnění šestadvacetileté Polky a zbití do bezvědomí jejího přítele rezonují nejenom v polských a italských, ale také dalších médiích v Evropě. Tuto neděli byl mladý pár přepaden na pláži v Rimini čtyřčlenným gangem a jen shodou náhod vše neskončilo smrtí. Mladá žena však byla opakovaně znásilněna a bude patrně velmi dlouho trvat, než se svého traumatu zbaví. Její partner byl brutálně zmlácen a probudil se z bezvědomí až v nemocnici.

Za Polsko reagovali mimořádně ostře i poměrně vysoko postavení úředníci vlády. V návalu emocí dokonce náměstek ministra spravedlnosti Patrik Jaky na Twitteru požadoval pro pachatele obludného trestného činu trest smrti. Navíc dodal, že v jejich případě by mělo smysl i znovu zavést trest mučení. Polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro oznámil, že do Rimini pošle speciální vyšetřovací tým. Podle polského práva hrozí násilníkům minimálně pět let vězení.

 

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí

Celý text v němčině je ZDE.

Tento tým již podle aktuálních informací dorazil na místo a zapojil se do vyšetřování italské policie. Ta prozatím sestavila seznam asi patnácti potenciálně podezřelých, z nich je většina marocké nebo tuniské národnosti. Od počátku vyšetřování italské úřady předpokládaly, že pachatelé pocházejí z oblasti severní Afriky a pravděpodobně jde o členy drogového gangu. Vše nasvědčuje tomu, že i díky záběrům z bezpečnostních kamer je jen otázkou času, kdy budou pachatelé zatčeni.

Zatímco probíhá v horečnatém tempu vyšetřování, ukazuje se, že gang doposud neznámých pachatelů možná neútočil poprvé. Dle informací deníku Kronen Zeitung se stal terčem obdobného útoku již 12. srpna letošního roku nejmenovaný pár z Lombardie. Pachatelé chtěli muže okrást a jeho ženu znásilnit. Tomu nejhoršímu se však naštěstí podařilo zabránit. Ale to ještě není vše, protože násilníci útočili i v tu samou noc, která dopadla tak děsivě pro polský pár.

Italský deník Corriere della Sera tvrdí, že neznámí násilníci v Rimini zaútočili také na rakouský pár. „Přišli směrem od pláže dva lidé. Muž měl zraněnou ruku a vypadal velmi vzrušeně. Říkal, že tři nebo čtyři lidé se mu tam snažili ukrást peněženku a znásilnit jeho přítelkyni. Ale on se jim dokázal ubránit a zachránil i svoji přítelkyni,“ cituje deník výpověď majitele restaurace v Rimini. Prozatím se rovněž vyšetřuje, jestli mají čtyři neznámí pachatelé na svědomí také znásilnění peruánského transsexuála.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…