Tato zahraniční firma se nestydí nabízet mzdu pod 15tisíc! Odborář Středula se velmi rozčílil

19.02.2019 17:19

Podle údajů Českého statistického úřadu průměrná hrubá mzda v Česku už přesahuje 31 tisíc korun. Faktem však také je, že dvě třetiny populace na průměrnou hrubou mzdu nedosáhnou. Josef Středula poukázal na jednu zahraniční firmu, která na tomto stavu nese spoluvinu. Nezdráhá se totiž nabízet mzdu jen ve výši 14 600 korun měsíčně, a to ve třísměnném provozu.

Tato zahraniční firma se nestydí nabízet mzdu pod 15tisíc! Odborář Středula se velmi rozčílil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

České ekonomice se daří a průměrná hrubá mzda už přesahuje 32 tisíc korun. Podnikatelé však tvrdí, že ani přes relativně vysoké mzdy se jim nedaří sehnat dostatek pracovních a oni pak musí odmítat zakázky. Volají také po přijímání pracovníků ze zahraničí. Bez nich se prý česká ekonomika v tuto chvíli neobejde. V nedělní Partii televize Prima viceprezident Svazu průmyslu ČR Jan Rafaj varoval, že v České republice schází na půl milionu pracovníků.

„Všichni Češi si musíme srovnat v hlavě náš xenofobní přístup, který jsme si tady vybudovali. Největším bojovníkem proti xenofobii byl i T. G. Masaryk a je i na nás, abychom si to srovnali v hlavě, protože jinak nemusíme mít na ty důchody,“ varoval host.

Jenže každá mince má dvě strany. Šéf Českomoravské konfederace odborových svatů (ČMKOS) Josef Středula vytáhl na světlo jednu pracovní nabídku, ve které zahraniční firma nabízí plat jen 14 600 korun, a to ve třísměnném provozu. A nezdráhá se přijmout cizince. Středula se nediví, že za tak nízký peněz Češi, Moravané a Slezané pracovat nechtějí.

„Nadnárodní britská firma AVX v Lanškrounu zřejmě soudí, že provádění sociálního dumpingu vůči ČR je naprosto v pořádku a nabízení mezd, ze kterých se nedá žít, nikomu nemůže vadit. Obzvláště, když stát nabídne zaměstnanecké karty pro cizince!“ napsal rozzlobený Středula.

Firma AVX působí v 16 zemích světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…