Teď poteče krev, vystrašil své čtenáře „přítel Ruska" Jiří Vyvadil

30.10.2014 13:52

Na Ukrajině prý opět poteče krev. Obává se toho Jiří Vyvadil, právník a předseda spolku Přátelé Ruska v České republice. Situace prý bude podobná jako po slavné „Oranžové revoluci“, kdy Západ včetně našich politiků nadšeně aplaudoval a mezitím si prezident Juščenko a premiérka Tymošenková začali jít po krku.

Teď poteče krev, vystrašil své čtenáře „přítel Ruska" Jiří Vyvadil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil a Zdeněk Ponert

Štěstí má podle Vyvadila především prezident Porošenko, protože ten prý byl „koněm“ všech, včetně uprchlého exprezidenta Janukovyče. Jenže v určitém okamžiku se rozhodl jej odstranit a Vyvadil si myslí, že kdyby prezident tak rychle neuprchl, nejspíš by jej zavraždili.

Ve volbách ale uspěli i jiní, kteří Vyvadila děsí. Zejména současný ministerský předseda. „Jaceňuk je naprosto nepříčetný blázen, který za rok svého premiérování zavedl zemi na dno. Geniální je jeho styl vyhrocení situace vůči Rusku do nesmiřitelnosti, obviňování Ruska za každý nesmysl, zatímco zem se hroutí před očima a Ukrajina, která je na Rusku nesmírně závislá, nemá pomalu ani hřivnu,“ píše advokát. V zemi podle něj bude čím dál hůře, zejména s přicházející zimou. Důsledkem situace podle něj bude, že si opět začnou jít po krku „demokraté“, tentokrát Porošenko s Jaceňukem.

Západ prý naivně věří, že v zemích, které jsou v rozkladu, mohou přinést stabilitu a mír demokratické volby. Přitom opak je vždy pravdou. Bude to tak prý i nyní a pro Evropu to bude tvrdá lekce. Místo toho, aby se zaměřila na Kyjev, dává sankce Rusku, které se zoceluje, zatímco Německo, tahoun Evropy, začíná upadat.

Celý komentář ZDE.

Vyvadil očekává, že krize na Ukrajině povede k rozpadu Evropské unie, protože „normální Evropané fakt nechápou, proč kvůli zkorumpovaným a psychopatickým vůdcům na Ukrajině mají živořit“. Vyvadil nechce být poslem špatných zpráv, ale na druhou stranu prý zemětřesení může vymést ignoranty typu Merkelové, Hollanda nebo Camerona. „Jen Obama si vesele zahvízdá a půjde vybombardovat zase nějakou jinou zemi,“ dodává. Jediné štěstí prý je, že Rusko prezidenta Putina není pomstychtivé a nebude rozkladu Evropy zneužívat.

Shrnutí volebního výsledku je prý tedy jednoznačné: Nic se nevyřešilo, a teď poteče krev.

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (z 28.10.), Stanislava Chernilevského, Grigorije Paska, Andreje Zubova, Václava BartuškyMartina Bursíka (+ z 6. 8. a z 23. 6.)   Karla Schwarzenberga (z 3. 10.) Miroslava Kalouska, Karla Janečka, Pavla Žáčka (+ z 10. 9.), Jana Urbana, Daniely Kolářové, Petra Gazdíka, Alexandra Tomského (+ 2. část), Michala Kučery, Romana Šmuclera, Jiřího Peheho (z 11. 9.), Romana Jocha (ze 7. 8.) + (9. 9.), Jiřího Pospíšila, Marka Ženíška, Přemysla Sobotky,  Johna Boka, Petra Fialy, Maji Lutaj, generála Miroslava Žižky, Pavla Šafra, Františka Janoucha, Jiřího Šestáka, Cyrila Svobody (z 1. 9.), Vladimíra Hanzela, českých umělců, Bohumila Doležala, Zdeny Mašínové (z 21. 8.), Michaela Romancova, Anatolije Lebeděva, Františka Laudáta, Jany Černochové (+ z 24.10.) Karla Schwarzenberga (ze 14. 8.)Alexandra Kručinina, Milana Hulíka, doc. Jaroslava ŠebkaHynka Kmoníčka, prof. Václava Hampla, Vladimíra Hučína, Jana Vidíma, Jaroslava Lobkowicze, Gabriely Peckové, Daniela Kroupy, Tomáše Zdechovského, Cyrila Svobody (z 22. 8.), Františka Bublana, Jiřiny Šiklové, Karla Hvížďaly, Jiřího Peheho (30. 7.), Marty Kubišové, Petry Procházkové, šéfky hnutí Femen, Zdeny Mašínové (z 21. 5.), Ondřeje Benešík (+ z 23.10.Džamily Stehlíkové či Michala Marka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…