To Fiala neví. Pravda o Václaváku. Holec uzavřel akci: Vláda nerada slyší

08.09.2022 8:38 | Komentář

Pro některé účastníky demonstrace na Václavském náměstí bylo poslední kapkou, která je přiměla se zúčastnit, chování odpůrců Andreje Babiše na jeho „obytňákových“ mítincích, sdělil komentátor Petr Holec ve svém pravidelném streamu. Připomněl také, že německý kancléř Scholz podobné akce objíždí a s lidmi na nich diskutuje. Holec sice kritizoval výběr řečníků na demonstraci, zároveň ovšem označil novináře Pavla Šafra za „všehoschopného“. Věnoval se též generálu Pavlovi a předsedkyni Sněmovny Pekarové Adamové.

To Fiala neví. Pravda o Václaváku. Holec uzavřel akci: Vláda nerada slyší
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor Petr Holec

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

„V sobotu byl plný Václavák, což málokdo čekal, vzhledem k tomu mediálnímu tichu, které předcházelo,“ začal Petr Holec svůj pořad „ŽIVĚ“ připomínkou sobotní demonstrace, která se uskutečnila pod názvem Česko na 1. místě.

Připomněl ale také nepoměr v informování, jaký se dal vypozorovat mezi mediálním pokrytí demonstrací proti Andreji Babišovi a demonstrací proti vládě Petra Fialy.

„Vzpomeňme si na dobu, když Chvilkaři chystali demonstrace. Tehdy, to jsem ještě směl do ČT, jsem tam viděl připravený velký přenos, produkci atd.,“ zavzpomínal s tím, že sobotní demonstrace takto masivně rozhodně od veřejnoprávní televize pokryta nebyla.

„Demonstranti žádali demisi vlády a předčasné volby, ale hlavním motivem byla energetická krize, kterou Fialova vláda není schopna řešit,“ komentoval dění Holec a měl i výhrady.

„Mohli si odpustit řeči o tom, že se nemá ředit národ ukrajinskými uprchlíky, to se mi nelíbilo, navíc tím nabili médiím a hloupým novinářům, aby z nich udělali fašouny a nácky.“

Nelíbil se mu ani komunistický politik stalinského typu Skála a bývalý poslanec Volný, proslulý svým parlamentním „flákancem“.

„Tentokrát tam alespoň nechal mikrofon a neutrhl ho,“ vzpomněl si Holec na Volného extempore ve Sněmovně.

Právě výběr řečníků na sobotní demonstraci Petr Holec kritizoval nejvíc. Doporučuje, aby si organizátoři udělali pro příště lepší a hlavně takový, který by nemohl být médii zneužit.

Zarazila ho ale reakce Petra Fialy, kdy nazval demonstranty ruskými přisluhovači.

„On se pak opravil, že nemyslel demonstranty, ale organizátory, ale to není důležité, protože na proruskou demonstraci by přišlo možná 1000 lidí, ale na Václaváku jich bylo přes 70 000 a ti tam nepřišli kvůli Rusku, ale kvůli strachu ze zhoršující se ekonomické situace.“

To ale premiér Fiala neakceptoval a jeho slova musela být korigována a vysvětlována následně.

„Opět ho tedy musel korigovat Martin Kuba, který mu dělá takový lékařský mediální dohled,“ myslí si Holec a dodal, že podobně jako Kuba mluvil i politický stvořitel Petra Fialy Pavel Blažek, další člen vedení ODS, společně s Kubou.

„Ono je to na pováženou, když tihle dva pořád chodí a opravují, co Fiala řekne,“ uzavřel Holec téma Fialových slov, která použil ve vztahu k sobotní demonstraci.

Pak si ale vzpomněl ještě na další souvislosti a zmínil také předsedu hnutí PRO, které se poslední dobou ukazuje nejen na veřejnosti, ale proniká už i do některých průzkumů předvolebních preferencí.

„Jindřich Reichl Fialu žaluje (za slova, která použil ve vztahu k demonstrantům – pozn. redakce) a upozorňuje na to, že kdo si dovolí zpochybnit vládní náklonnost ke všemu ukrajinskému a další vládní kroky, je automaticky považován za ruského švába.“

Překvapivě, podle Holce, odsoudil Fialova slova i server Seznam Zprávy.

„Seznam Zprávy, provládní web, který může za Fialův úspěch ve volbách, hodnotí Fialova slova tak, že slova o lůze Fialovi nepomůžou, ale nepomůžou ani naší politice, protože jakmile začne říkat někomu lůzo, může ho radikalizovat.“

Premiér Fiala by si prý měl vzít příklad ze svého německého kolegy Olafa Scholze. Ten objíždí podobné demonstrace.

„Scholz vyjel mezi lidi, kteří také demonstrovali proti energetice a podpoře Ukrajiny. On objíždí demonstrace a vysvětluje, neuráží demonstranty. To je zásadní rozdíl v přístupu,“ myslí si Holec, kterého na jednom z Fialových výjezdů za voliči pobavilo prohlášení premiéra, že jeho vláda vyřešila covidovou krizi.

Korunu všemu ale prý nasadil server Aktuálně.cz a jeho redaktor Radek Bartoníček, podle Holce známý lovec Andreje Babiše.

Ten zpovídal lidi, kteří přišli demonstrovat na Václavák a dozvěděl se, nejenže to nejsou ruští švábové, ale i to, jakou medvědí službu udělali odpůrci na Babišových mítincích pětikoalici.

Pro některé účastníky demonstrace bylo totiž poslední kapkou a impulzem k cestě do Prahy na Václavák chování Babišových odpůrců, kteří bránili řečníkům, dělali výtržnosti atd. Účastníci Bartoníčkovi také potvrdili, že přijeli vyjádřit podporu Babišovi, o Rusku nepadlo ani slovo.

„Fiala prošvihl šanci, kdy mohl demonstranty a nespokojené oslovit. Naopak je považuje za svoloč a lůzu,“ myslí si Holec. „Důsledkem je 31,5 % pro ANO v průzkumech a polovina pro ODS.“

„Jestli se něco rychle nestane, jsme svědky pomalé smrti ODS,“ řekl také Petr Holec.

Na dotaz, co si myslí o tom, že šéfredaktor serveru Fórum24 Pavel Šafr označil demonstranty za fašistickou spodinu, odpověděl Holec, že Šafra bere jako PR sekci, prodlouženou ruku Petra Fialy.

„On je všehoschopný, co mu také zbývá. Je u něj vidět profesní i lidský úpadek. Vzpomeňte si na to, jakou špínu udělal kolem Babiše juniora, který nakonec zůstal sám, když ho všichni použili a odkopli.“

„Fialovi děkuji za to, že jsem zjistil, že jsem ruský šváb, když jsem na twitteru jen citoval slova významného ekonoma o tom, že jsme se museli zbláznit, když jsme se pustili do války s Ruskem a nezajistili si energie,“ pokračoval Petr Holec dál ve svém pořadu.

Řeč přišla i na Fialův pořad na CNN Prima, Holec ho neodsuzuje a říká, že pokud ho budou redaktoři zpovídat, můžeme se dozvědět i něco zajímavého.

Dalším zajímavým tématem byl obrat ve vládní energetické strategii, který je patrný z posledních dní.

Holec citoval opět jihočeského hejtmana Martina Kubu, který prohlásil, že „nový tým chystá zastropování energií“.

„Proč tak pozdě,“ ptá se Holec. „Co jim tak dlouho trvalo?“

To ale není všechno. Podle Holce to signalizuje, že už všem  došla trpělivost s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (za STAN). Ten podle Holce maskuje arogancí svoji bezradnost a neschopnost, což prokázal, když svému předchůdci vzkázal, že si ho v televizi „povodí“.

„Nebyl zatím odvolán, ale odstavili ho na vedlejší kolej a energie řeší poradci premiéra Fialy,“ myslí si Holec. „Řeší to ale narychlo a se zpožděním.“

Řešení průmyslu se přesunulo z ministerstva na úřad vlády, což je pro podnikatele špatné, nemají na koho se obrátit.

„Navzdory tomu Síkelu drží Rakušan, to jsou poslední dva, kteří drží vládní účast STAN ve vládě. Toho už obětovat nemůže,“ míní Holec.

Pak přišla řada i na kandidaturu generála Petra Pavla na prezidenta, který ji tento týden oficiálně ohlásil a nazval ji Vraťme Česku řád a klid.

„Já se trochu obávám toho, když někde generálové začnou zavádět řád a klid, zavání to Latinskou Amerikou. Ale děkuji Petru Pavlovi, že konečně neutíká sám před sebou,“ řekl k tomu Holec.

Řád a klid je podle Holce přesně to, co by měl bývalý lampasák a komunista propagovat. V tom je všechno. Vojenský řád, disciplína, jaká byla za totality. A klid na práci, což bylo komunistické heslo.

„Historik Petr Blažek zapátral a říká, že Petr Pavel lže o své minulosti a v roce 1988 byl navzdory tomu, že říká, že se jen plazil v bahně, v utajovaném kurzu Vojenské rozvědky,“ poodkrývá Petr Holec Pavlovu minulost a dodává: „Byl kádrovým příslušníkem rozvědky. Tohle má být ten morální maják, jak sám sebe označuje?“

„Pořád doufám, že se prezidentem takový člověk nestane,“ uzavírá Holec téma generála Pavla a jeho kandidatury.

Zajímavé je, podle Holce i to, jak se k současné situaci staví prezident republiky Miloš Zeman.

„Plný Václavák a Miloš Zeman mlčí. Mohl by to být jeho zajímavý moment, ale on se nevyjadřuje. Přitom by to mohla být pro něj příležitost pohrát si s tou situací,“ kroutil hlavou.

Pořad zakončil Holec rozborem videa předsedkyně Parlamentu Markéty Pekarové Adamové.

Ta v něm mluví o konkrétních krocích k úspoře energií a říká, jak klimatizovala jen v opravdových vedrech a bude topit dle doporučení odborníků. A Poslanecká sněmovna nebude v noci nasvěcována reflektory.

„Kotelnice Michaela Jílková by se měla začít bát o svůj pořad, hlavní kotelnicí začíná totiž být Markéta Pekarová Adamová,“ myslí si Holec, který předsedkyni Poslanecké sněmovny za její vystoupení ohodnotil cenou Nejhloupější lenochod.

A nebylo to, podle jeho slov, poprvé.

reklama

autor: MaA

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …