To muselo přijít: I Babiš přivezl Nutellu. Jinou

09.11.2023 12:14 | Monitoring

Světe div se – Andrej Babiš poděkoval premiérovi Fialovi za nákup německé Nutelly. V jednom ze svých videí, které pro svoje příznivce točí téměř denně, totiž zmínil jednak to, že Fiala oříškový krém nakoupil, ale také to, že shodou okolností byl on v době Fialova nákupu v místě vzniku legendárního krému a přivezl si sazenice právě oříšků, ze kterých se Nutella vyrábí. „Ať žije Nutella. Ať žije náš premiér,“ zaznělo také.

To muselo přijít: I Babiš přivezl Nutellu. Jinou
Foto: www.potravinynapranyri.cz
Popisek: Andrej Babiš

„Děkuji premiéru Fialovi, že byl nakupovat v Německu a Nutella ovládla naše sítě,“ řekl Babiš na úvod svého videa.  

„Proslavil naši zemi,“ chválil dál bývalý premiér toho současného s trochou ironie a s tím, že 18 milionů čtenářů německého deníku Bild už ví, že český premiér nakupuje v Německu.

Dál ale Andrej Babiš zmínil velmi zajímavou shodu okolností. Ta vyplynula z toho, že v okamžiku, kdy Fiala nakupoval v Německu zmíněnou Nutellu, pobýval Babiš v Itálii a to přímo v kolébce vzniku tohoto krému.

„Víte, kdo to tam vymyslel?“ ptal se šéf ANO diváků a hned jim sdělil, že to byl před 50 lety kuchař Ferrero.

Dále Babiš ukázal sklenici domácí Nutelly vyrobené přímo tam, kde byl ubytován a dal se do vyjmenovávání přínosu lískových oříšků, ze kterých je krém vyroben, pro lidské zdraví, přičemž si málem zlomil jazyk, když popisoval technologii výroby a jako přísadu chtěl zmínit „třtinový cukr“.

Nakonec osvědčil, že si umí udělat legraci i ze sebe a svojí češtiny a tento jazykolam zvládl s dávkou humoru a za slyšitelného pobavení těch, kteří byli při natáčení videa.

Že se z Andreje Babiše stal opravdu velký fanda tohoto krému, osvědčil vzápětí, když divákům ukázal sazenice stromků zmíněných oříšků, které si z Itálie přivezl a hodlá je zasadit a následně pěstovat.

„Takže tady mám maminku a tatínka, nebo muže a ženu – dvě pohlaví,“ narážel možná na aktuální genderové spory, které hýbou veřejností, a upřesnil, že stromky musí zasadit 5 metrů od sebe a že začnou plodit zhruba za 10 let.

Pak už se věnoval přednostem oříšků a jejich příznivému vlivu na lidské zdraví.

Video končí Babišovým zvoláním: „Ať žije Nutella, ať žije premiér Fiala,“ k čemuž ještě bývalý premiér dodává, že 5. února budeme slavit mezinárodní den tohoto krému.

O tom, zda se oříšky stanou novou komoditou, které se bude v budoucnosti věnovat ve velkém, nepadlo ani slovo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mezi Fialou a Babišem je jeden zásadní rozdíl, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 09.11.2023 13:57:18
Babiš se vyzná v ekonomii i podnikání a vybudoval prosperující ekonomický kolos, který funguje z toho co vydělá a samozřejmě si přilepší i pomocí dotací. Fiala se zase vyzná v politologii a celý život fungoval ve školství živen ze státního rozpočtu. Výborně se vyzná v lidských právech (v jejich nynější podobě), ale dle výsledků jeho vládního působení to vypadá, že podnikání a ekonomice vůbec nerozumí.

|  6 |  1

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…