To vymyslel nějaký kreativec. Ministr Ťok promluvil o pokutách a kruhových objezdech

13.04.2016 18:33

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) zavítal do středeční Kauzy dne na Rádiu Impuls, aby řidičům prozradil, co je čeká v letošní motoristické sezóně. Mimo jiné zdůraznil, že řidiče nikdo nenutí porušovat předpisy a pokud už je porušují, musí počítat s nemalou pokutou. Členovi vlády vadí nejvíc řidiči používající za jízdy mobilní telefon.

To vymyslel nějaký kreativec. Ministr Ťok promluvil o pokutách a kruhových objezdech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přivítat polského prezidenta přišel i například ministr dopravy Dan Ťok

„Já tady musím ubezpečit posluchače, že se na silnicích nic nezmění, na kruhových objezdech taky ne. Musím říct, že tady jsem narazil na politickou práci. Nějaký kreativec v roce 2006 vymyslel, že i na kruhovém objezdu bude platit pravidlo pravé ruky. My ale chceme zachovat původní stav, to jest, že auto jedoucí po kruhovém objezdu má vždycky přednost,“ uklidňoval posluchače.

V letošním motoristické sezóně jsou naplánovány opravy za deset miliard. Šéf resortu věří, že se vše stihne. Platí to i o plánované rekonstrukci dalších úseků dálnice D1. Určitý problém nastane u staveb, kde bude třeba opakovat EIA neboli vyhodnocení vlivu staveb na životní prostředí. Předchozí vlády v tomto bohužel zaspaly.

„Víte, on řidiče nikdo nenutil, aby porušovali dopravní předpisy. Pokud někdo říká, že jsou pokuty likvidační, tak opakuji, že nikdo řidiče nenutí porušovat předpisy,“ zaznělo z úst člena vlády. Jemu osobně vadí především používání mobilního telefonu řidičem za jízdy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…