Tohle řekl o Pekarové? „Blázen, lhář...“ Komentátor udeřil do nejvyšších míst vlády

06.05.2022 18:23 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Komentátor je překvapený, že vytvořit „ministerstvo pravdy“ v USA trvalo tak dlouho. Naopak není vůbec překvapený, že lidskoprávní organizace vydírají velké společnosti, aby za ně vydírali Twitter. Pokud Petr Fiala o předsedkyni Sněmovny Pekarové prohlásil, že je mimořádně schopná, je „buď absolutní blázen, lhář, nebo možná od každého trochu“. A pár slov ztratil také k vývoji situace ohledně covidu.

Tohle řekl o Pekarové? „Blázen, lhář...“ Komentátor udeřil do nejvyšších míst vlády
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Elon Musk koupil Twitter. Prohlásil, že na něm chce provozovat svobodu slova a hned pár dní na to už mají Spojené státy své „ministerstvo pravdy“, tedy Výbor pro kontrolu dezinformací. Je to podle vás náhoda? Nebo si jen USA vzaly příklad z českého boje proti dezinformacím?

Nemyslím si, že by Twitter byl natolik silné médium, že by kvůli němu, respektive jeho koupi Elonem Muskem, v USA zavedli „ministerstvo pravdy“. Jakkoliv se spojitost nabízí, myslím, že jde spíše o v uvozovkách přirozený vývoj směrem k všudypřítomné totalitě a cenzuře – podobně, jak to vedou soudruzi u nás. Naopak mě spíše překvapilo, že v kolébce demokracie doposud takový výbor neměli. Jinak co se příkladu týká, tak USA se českými lokaji neinspirují, oni je v zásadě vodí.

U Twitteru ještě zůstaneme. Více než dvě desítky organizací z „občanské společnosti“ zaslaly dopis velkým americkým firmám, jako je např. Disney, Coca-Cola nebo Kraft. A v něm je v podstatě nabádají, aby trvaly na tom, že Twitter má zachovat svůj přístup k „nenávistnému chování“, protože jinak riskují, že budou spojeny s platformou šířící nenávist a extrémismus. A pokud by jim Musk nevyhověl, tak prý mají z Twitteru stáhnout svou reklamu. Nejedná se už o nátlak a vydírání?

Samozřejmě, že jedná. Ale na to jsme u samozvaných demokratů zvyklí. Aneb demokracie je krásná věc, ale jen když je po našem. Ono už to samotné „šíření extrémismu a nenávisti“ je takové problematické a dvoumetrické. Nenávist proti Rusku, Íránu, Číně, Severní Koreji, Asadovi, Putinovi, bílým mužům, křesťanům, a tak všelijak podobně, šířit v jisté míře můžete. Respektive máte rozhodně širší pole působnosti, než v případě nenávisti opačně směřované. Islámský stát svou propagandu a stínání hlav šířit mohl za mého údivu prakticky bez problémů. Troufám si tipnout, že nenávist – pardon pravdu a lásku – mohou šířit také třeba muslimští spolubratři. Ale chraň bůh napsat, že v USA byly cinknuté volby. To vás pak i coby prezidenta jedné z nejmocnějších zemí – tedy neuvědomělého samozřejmě – klidně zakážou a smáznou.

Premiér Fiala se zastal předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéty Adamové Pekarové: „To je demokraticky smýšlející politička, mimořádně schopná, která myslí na občany, na dobro České republiky.“ Lze s tímto výrokem souhlasit?

Opět se budu opakovat, ne podle slov, ale podle činů poznáte je. Že pan Fiala je pokrytecký levicově-liberální eurohujer – pardon Panevropan – víme. Že je od reality odtrženým akademikem, živě ilustrujícím to, že dosažené vzdělání není přímo úměrné inteligenci a intelektu, rovněž. Ale v případě tohoto vyjádření ještě dokázal, že je navíc buď absolutní blázen, lhář, nebo možná od každého trochu. Myslím, že i absolvent zvláštní školy vidí, že vláda Petra Fialy koná naprosto proti zájmům občanů České republiky.

Do boje o Hrad se možná zapojí i odborový předák Josef Středula, ke kandidatuře ho vyzval prezident Miloš Zeman. Má podle vás šanci uspět proti Babišovi nebo Petru Pavlovi? Co může nabídnout, co ostatní nemohou?

Jméno pana Středuly mě v rámci kandidatury na Hrad překvapuje od samého začátku. A podpora ze strany prezidenta o to více. Za mě odborářský předák šanci úplně nemá, jakkoliv se mohu mýlit. Oproti některým jiným může myslím nabídnout plno čerstvých sil, protože o skutečnou a smysluplnou práci, co vím, pan Středula zatím úplně nezavadil. A také umí velmi dobře chodit v tom, jak žít za peníze druhých.

Po martyriu ve Sněmovně byla zrušena pandemická pohotovost, tudíž roušky už nejsou povinné nikde. Je to konec covidu, nebo se nám na podzim roušky zase vrátí, až začnou známé firmy bít na poplach?

Doufám, že se budu mýlit, jako jsem se už mýlil v mnohém, ale jakkoliv se zdá, že Putin invazí na Ukrajinu zbavil svět – minimálně ten takzvaný západní – covidu, tak mám za to, že tak ohromnou investici finanční, časovou a do lidských zdrojů si ti, kteří za PR kvazi pandemií stojí, nenechají ujít. Myslím, že na podzim se rouškariáni, svědci covidovi a podobní psychopati zase ozvou a budou strašit, nařizovat, zakazovat a vydírat. Tunelování rozpočtu a malé domů za nouzového stavu v rámci válečného tažení a pomoci uprchlíkům je sice fajn, ale to na rozdíl od omegy, psí a epsilon varianty chřipky není tak věčné.

Jak se díváte na zprávy, že americká CDC si od firmy, kterou ze své nabídky vyškrtl i Google, pořídila data k monitorování občanů během covidu včetně například toho, zda dodržují zákazy vycházení?

Jako na nic překvapivého. Že je covid mimo jiné prostředkem k nasazování a utužování novodobé totality, bylo lidem, kteří mají hlavu nejen na to, aby jim pršelo do chřtánu, jasné dávno. Stejně tak nás fízlovali, stalkovali a sledovali naši bezpáteřní papaláši za farizejské pomoci mobilních operátorů. A nadále sledují. Co si budeme povídat.

Podle Deníku N se na Ministerstvu spravedlnosti usídlují jednak odpůrci potratů a také zastánci práva na držení zbraní. Pirátská poslankyně Kocmanová už prohlašuje: „Ministři mají právo na poradce. Aby jimi ale byla hnutí, která chtějí návrat do středověku a potírání lidských práv, to rozhodně ne.“ Mají dle vás Piráti a jiní progresivisté důvod být překvapeni a nárok mluvit do provozu ministerstva?

Coby parlamentní strana, navíc ve vládnoucí koalici, mají Piráti bezpochyby právo se ozvat k obsazení ministerstva. Nicméně v tom, že je někdo odpůrcem potratů nebo zastáncem držení zbraní, nevidím žádný zásadní problém, aby nemohl pracovat na Ministerstvu spravedlnosti. Zajímavé, že se Piráti v rámci potírání práv lidí ani jednou ostře neozvali během koronavirové totality. Nebo třeba nedávno, když v rámci bezprecedentní středověké cenzury nepohodlných webů padla již zcela otevřeně svoboda slova. Tož tak k tomu jejich potírání lidských práv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…