Tomáš Halík bude vládnout nad Českem, již byl jmenován, uvedl zasvěcený umělec

01.04.2019 8:24

„Papež František dnes přijal rezignaci pražského arcibiskupa Mons. Dominika kard. Duky OP. Na uvolněný stolec jmenoval Mons. prof. PhDr. Tomáše Halíka Th.D. Tuto novinku oznámil Apoštolský nuncius v ČR Charles Daniel Balvo,“ tato slova zazněla na facebookovém profilu režiséra Jiřího Stracha. Jen si uvědomme, co je dnes za den... „Je to pro radost,“ poznamenal sám režisér pod příspěvkem.

Tomáš Halík bude vládnout nad Českem, již byl jmenován, uvedl zasvěcený umělec
Foto: David Hora
Popisek: Tomáš Halík na přednášce v Písku

Strach, jenž je mimo jiné autorem pohádky s církevní tematikou Anděl páně, k těmto slovům přidal i fotografii.  „Nový arcibiskup při oznámení jmenování mj. poděkoval Bohu za dar víry i kněžské služby či důvěru, které se mu jmenováním dostalo. Věřícím řekl, že chce být pastýřem jednoty. ‚Biskup má být cítit po ovcích a přinášet Boží vůni. Prosím o vaši modlitbu, aby u mne tyto dvě věci platily,‘ poprosil dnes nastupující arcibiskup,“ popsal dále v první aprílový den Strach. 

„Kdybyste to Jiří nedal dvacet minut po půlnoci, tak bych to sežral i s chlupama…“ poznamenal následně v diskusi jeden z uživatelů sociální sítě. „Šak je to pro radost, ne pro chlupy...“ odvětil Strach. 

„To se mi už dlouho nestalo, aby mě někdo takhle nachytal... Úplně se mi z té zprávy udělalo mdlo... Bohu díky, že to byl jen vtip,“ píše pak další z uživatelek. „Škoda... Já vám na to skočila! Ale díky, aspoň chvilku jsem byla šťastná křesťanka. Splnil jste mi na minutu můj sen,“ poznamenala další. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…