Tomáš Klus se vyděsil: Bude zle. Naše děti jsou poslední, kdo…

19.02.2019 7:47

Zpěvák Tomáš Klus v rozhovoru pro Český rozhlas prozradil, že toho v životě hodně zkazil, ale nestěžuje si na to, protože dělání chyb považuje za skvělou příležitost stát se lepším člověkem. Rád by o sobě méně pochyboval a lidi kolem sebe by rád méně soudil. Zatím se mu to ne vždy daří. Ale i kvůli tomu, že se o to pokouší, je šťastnější a byl by rád, aby podobně šťastní byli i všichni jeho spoluobčané. Obává se však, že stávající klid a mír, ve kterém žijeme, může brzy skončit.

Tomáš Klus se vyděsil: Bude zle. Naše děti jsou poslední, kdo…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Písničkář Tomáš Klus

„Já jsem toho zpackal. Jenom nemám tendenci si na to stěžovat. Právě to zpackání a vůbec dělání chyb je skvělý. Je to příležitost k tomu se zlepšit nebo polepšit jako člověk směrem k tomu bytí dobrým člověkem,“ prozradil hned na úvod.

Anketa

Michael Kocáb naznačil, že Rusové mají na Zemana kompromitující archiválie. Myslíte, že má pravdu?

8%
92%
hlasovalo: 14223 lidí

Dvě své chyby vidí v tom, že lidi kolem sebe občas až příliš soudí, ačkoli by si přál ke každému člověku přistupovat s čistou hlavou a udělat si na něj názor až postupem času. Další svou chybu vidí v tom, že o sobě příliš pochybuje.

Prozradil na sebe také, že v mládí se poctivě věnoval sportu. Trénoval několik hodin denně, ale jednoho dne si řekl, že chce žít jinak. A začal hrát v divadle travestitů a gayů. „To se stalo. Tam jsem začínal opravdu. Největší pecka to byla pro moji maminku s babičkou, kterým se zhroutil svět,“ prozradil Klus. Maminka s babičkou si představovaly, že bude vrcholovým sportovcem, ale on se najednou vrhnul na divadlo. „Bylo to naprosto skvělý období mého života,“ pochvaloval si Klus. Nakonec se ale nestal ani profesionálním hercem. Dnes je profesionálním zpěvákem, ale jeho maminka s babičkou se naučily, že může svou profesi ještě změnit.

A co se o sobě naučil Klus? Že chce být dobrým člověkem. „Já od sebe očekávám to, že se stanu skutečně dobrým člověkem,“ poznamenal Klus. „To v mých očích znamená to, že se skutečně upřímně dokážu radovat z radosti druhých lidí. Že dokážu naprosto bezelstně přát štěstí druhým lidem a pracovat na tom, aby ta společnost okolo mě byla stejně šťastná jako já. Bez toho, abych jim říkal, co mají dělat, jen tím, že sám půjdu dobrým příkladem,“ dodal na vysvětlenou.

Prostě a krátce, Klus miluje lidi a přál by si, aby mohli žít všichni v míru. Současný mír ale nemusí trvat dlouho. Klus se obává, že brzy pocítíme důsledky globálního oteplování. Místa na planetě, kde se již dnes nežije lehce, mohou být za pár let v podstatě neobyvatelná a lidé, kteří tam žili, se dají na pochod. Dají se na pochod do míst, kde ještě bude možné žít.

„Podle všech studií to vypadá tak, že ta generace dětí, které jsou teď dětmi, může být poslední generace, která na této planetě žije ještě jakž takž v pohodě. Za chvíli zjistíme, jak tají ledy, a ta migrace, co zažíváme teď, nemusí být nic proti tomu, až se zvedne každý sedmý člověk na planetě, “ varoval Klus v závěru rozhovoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…