Trauma Jakuba Železného. „Ublížil“ mu Volný a pak bylo ještě hůř

09.09.2021 8:56 | Ze sítí

Moderátor Jakub Železný do vysílání pozval Lubomíra Volného coby lídra Volného bloku pro sněmovní volby. Měl připravené otázky, na které odpovídají všichni lídři, ale s Lubomírem Volným rozhovor probíhal zcela mimo připravený rámec. Volný dal nekompromisně najevo, co si o otázkách z pera České televize myslí. Poté, co se Železný s Volným rozloučil, rozepsal se na sociální síti Twitter o tom, co se dělo po vysílání. Od Volného si prý vyslechl, že je lhář, což ho zasáhlo. A bylo ještě hůř. Pak se totiž dostavili Volného fanoušci.

Trauma Jakuba Železného. „Ublížil“ mu Volný a pak bylo ještě hůř
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Lubomír Volný v pořadu Události, komentáře v ČT24.

Česká televize poskytuje v rámci předvolební kampaně prostor všem lídrům politických stran a hnutí, kteří se budou 8. a 9. října ucházet o hlasy voličů. Tentokrát dostal prostor lídr Volného bloku Lubomír Volný. Zpovídal ho moderátor Událostí, komentářů Jakub Železný.

Rozhovor se nekonal přímo ve studiu, ale na dálku skrze kamery. Hned v úvodním záběru se objevil Volný držící před obličejem transparent s logem ČT a nápisem „Babiš drží Dvořáka, Okamura přicmrndává“. Před svůj obličej si jej v průběhu celého rozhovoru dával opakovaně.

„Asi vás nepřekvapí, pane Železný, že se mnou nezačnete žádnými anketními otázkami. Protože jste právě hrubě urazil mne, mého kolegu a mé přátele, kterým jste zamezil ve vstupu k vám do studia. Protože dodržujete nezákonná vládní opatření. Zatímco vy si sedíte v pohodlí studia na Kavčích horách, nás jste nechal stát venku,“ rozjel se Volný.

Železný se snažil vrátit k anketním otázkám, na které odpovídají všichni lídři pozvaní do ČT, ale Volný návrat k anketním otázkám nedovolil.

Železný se s dovolením snažil situaci ukočírovat a vrátit se zpět k otázkám. Volný jej ale zarazil: „Nedovolím, nedovolím,“ upozornil jej. „Jestli odmítáte odpovídat na otázky, tak asi nemá ten rozhovor smysl,“ rozhodil téměř rezignovaně moderátor rukama.

A Volný spustil: „Odmítám odpovídat na otázky. Já bych chtěl, aby celá republika byla svědkem toho, že nikdo nevstoupí do Kavčích hor bez toho, aby políbil prsten covidové mafie a nasadil si roušku a respirátor,“ pokračoval.

Celý rozhovor se nesl v podobném duchu. Pro Železného nebylo snadné klást jakékoli otázky. Volný jasně dával najevo, co si o struktuře rozhovoru, jak ho připravila veřejnoprávní televize, myslí. Ignoroval ji. Českou televizi považuje za zbytečnou instituci vhodnou jen a pouze ke zrušení.

Po vysílání se Železný vrátil k rozhovoru ještě na Twitteru.

„Dík za reakce na rozhovor s p. Volným na České televizi. Po vysílání jsem mu poctivě řekl, že mě mrzí, že jsme nedošli k programu. Opáčil, že jsem lhář. Kritika ok, na urážky si jeden zvykne. Ale tohle fakt ne! Kdo mě zná, ví… Ale tu práci budu dál dělat stejně. A klidně,“ přislíbil.

Jakub Železný promlouvá

Pod příspěvkem Jakuba Železného se rozjela živá diskuse, ve které se moderátor na jedné straně dočkal poděkování za práci, kterou odvádí, ale na straně druhé padla i obvinění, že už není novinářem, ale aktivistou, který pracuje v něčím zájmu. Jen je prý otázkou, v čím zájmu.

„Nadšené reakce libdementů ukazují, jaká je v ČT hysterická verbež hluboce zanořená v Sorosovském rektu. Je mi z vás na zvracení,“ napsal jeden z diskutérů.

Reakce na slova Jakuba Železného

„Jste živý důkaz, že novinařina je v podstatě mrtvá. Místo toho ji dělají výrobci obsahu. Evidentně jste nebyl ani schopen skrýt svou nenávist a tzv. omluva je jen vaše pokrytectví. ČT je prostě jen jiná PR agentura. Otázka je: Cui bono?“ zeptal se další občan.

Reakce na slova Jakuba Železného

Naproti tomu pan Slávek Plašil před Železným smeknul.

„Obdivoval jsem Vaši trpělivost. I takové hovado (prosím, ať mně hovádka prominou), je dnes ‚ozdobou‘ našeho Parlamentu,“ konstatoval.

„Tleskám. Asi jsem tvrdá, ale ještě víc bych trvala na odpovědích a brzy bych se s ním rozloučila. Odmítal odpovídat na otázky. Přeji vám hezký den,“ poznamenala Michaila Džakovová.

„Obdivuji Vás, jakej jste profík. Díky za Vás!“ zvolal pan Štěpán Kareš.

Reakce na slova Jakuba Železného

Reakce na slova Jakuba Železného

Lubomír Volný se dokonce dočkal označení „lidský odpad“.

„Volný je takový lidský odpad oblečený do saka. Kdyby se alespoň snažil říkat něco ‚na oko‘ smysluplného jako např. Tomio. Ale ne, on opravdu cílí jen na primitivy a blbce. Kolik procent jich asi v našich malebných končinách máme...“ napsal jeden z voličů.

Reakce na slova Jakuba Železného

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…