Trest pro Filipa Pešána je tu. Horší, než kdokoliv čekal

15.02.2022 12:04 | Ze sítí

Česká hokejová reprezentace po nemastném výkonu jednoznačně podlehla Švýcarům 2 : 4 a s olympijským turnajem se loučí ještě před čtvrtfinále. Hokejová katastrofa v režii hlavního kouče Filipa Pešána již má svou ostrou odezvu na sociálních sítích. Tohle ať Pešán raději nečte. Potrestala ho třeba legenda TV Nova, která se náhle znovu vynořila. Výkon jeho týmu zhodnotil například i Miroslav Kalousek.

Trest pro Filipa Pešána je tu. Horší, než kdokoliv čekal
Foto: Repro ČT
Popisek: Trenér české hokejové reprezentace Filip Pešán reaguje na čtvrtý gól Švýcarů

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí
Češi v dnešním utkání herně ani výsledkově nestačili na nepříjemné Švýcary a po prohře 2 : 4 se budou na čtvrtfinále dívat jen z povzdálí. Tento výsledek nelze označit jinak než jako neúspěch a lze očekávat, že hokejoví fanoušci, kterých je většina národa, budou svou frustraci ventilovat zejména skrze trenéra Filipa Pešána, ten byl totiž terčem kritiky už před olympiádou. A někteří začali s kritikou ještě dříve, než Čechy z turnaje definitivně vyřadila časomíra. Jako jeden z prvních se opět ozval známý twitterový „vtipálek“ a sprosťák Marek Vondrák, který se sám označuje za pravicového liberála. „Doufám, že Pešán už dožvejkal definitivně,“ napsal ke zvyku hlavního kouče, který emoce projevuje zejména žvýkáním. „A že se bude poroučet CELÉ vedení hokejového svazu, hlavně estébák Král,“ udeřil i na vedení hokejového svazu v čele s prezidentem Tomášem Králem.

 

Že byl letošní výkon českých hokejistů otřesný, si všiml i komentátor Petr Honzejk. „Já vím, že není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Ale přece jen... nějak si nemůžu vzpomenout na vrcholný turnaj, kde by národní tým nevyhrál v základní hrací době ani jeden zápas,“ napsal. Připomeňme, že náš národní tým letos alespoň vybojoval výhru nad Rusy 6 : 5, ale až v prodloužení.

 

Policista a bývalý voják Dominik Ticháček okomentoval výsledek českého národního týmu, potažmo celé olympijské výpravy, takto: „Opravdu jsem nečekal, že budu tak blízko realitě, když jsem tady minulý týden psal: Přivezeme 2 medaile, nejnižší počet v historii (nechytejte mě za slovo) a sport u nás po 30 letech kapitalistického inženýrství je úplně v rozkladu.“ A dodal: „Jděte do... eurosoudruzi.“

Těm, kdo by chtěli z hlavního kouče Filipa Pešána udělat obětního beránka, se postavil novinář CNN Prima Jan Povýšil. „Už se hledá obětní beránek? Červenka? Hrubec? Pešán? Straka? Špaček? Nedvěd?   – nerad do toho všem hodím vidle, ale je to Lener a Král a zbytek vedení. Za ty roky na svazu absurdní neschopnost nastavit systém,“ ukazuje prstem na vedení hokejového svazu.

 

Sportovní novinář Jiří Vítek se domnívá, že letošní olympijský propadák je projevem daleko hlubšího problému. „Snad je tohle facka, která český hokej sjednotí v dlouhodobé snaze o posun vpřed,“ zadoufal.

 

A o chvíli později se vrátil k postavě trenéra Pešána. Pro toho to prý znamená konec. „Bylo by fajn, kdyby ten rozchod proběhl v dobrém. Nasbíral nenahraditelné zkušenosti a věřím, že se i poučil. Jednou se k nároďáku vrátí. Ideálně po zahraničním angažmá a úspěchu na klubové úrovni,“ poznamenal.

 

Nakonec ale všechny svým hodnocením zastínil legendární sporťák Pavel Poulíček, kterého můžete znát i z oblíbeného pořadu Kolotoč z dílny TV Nova. „Pešán splnil cíl. Neprohrál ve čtvrtfinále,“ poukázal hořce na fakt, že čtvrtfinále si místo nás zahrají Švýcaři. A kdo nic nedělá, nic nezkazí.

 

Paralelu k české politické reprezentaci použil novinář Reflexu Martin Bartkovský. „Tomáš Král je Andrej Babiš českýho hokeje. A Pešán je jeho Schillerová,“ zaútočil na šéfa hokejového svazu a na hlavního kouče české reprezentace.

 

Hokejový trapas okomentoval i Miroslav Kalousek. A tak trochu si během toho přisadil i na adresu Čechů. „Přiznejme si otevřeně, že český lední hokej na světovou špičku prostě nemá a nepatří do ní. Koneckonců, tato pozice je většinový český standard.“ „Tak proč bychom měli od hokejistů chtít, aby zrovna oni byli nadstandard,“ ptá se  na závěr.

 

Na adresu Pešánova historického neúspěchu už vznikají i humorné obrázky. Jeden z nich nasdílel satirický profil Neobjektivní klokan. Na fotce je trenér Pešán v nesouhlasné pozici a ptá se: „Vypadli jsme snad ve čtvrtfinále? Tak drž h*bu,“ vložil mu do úst vtipálek.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …