Trump vypouštěl do světa, co s Tureckem a Kurdy. A vedle toho Szántó z ČT hlásí...

12.10.2019 14:33

Sankce na Turecko? I to je ve hře. Připouští je americký prezident Donald Trump, jenž však zároveň jedním dechem dodává, že by raději dohodu Turků s Kurdy. Informoval o tom server Novinky.cz.

Trump vypouštěl do světa, co s Tureckem a Kurdy. A vedle toho Szántó z ČT hlásí...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americký prezident Donald Trump v OSN

Trump uvalení tvrdých sankcí nevyloučil již ve čtvrtek. Zároveň však uvedl, že by raději zprostředkoval dohodu mezi Turky a Kurdy, čímž pověřil americkou diplomacii. To potvrdil i vysoký představitel ministerstva zahraničí, jenž uvedl, že mají za úkol zjistit, zda mají obě strany něco společného a jestli existuje způsob, jak najít cestu k příměří.

Kromě dohody mezi Tureckem a Kurdy pak Trump označil také jako možný vojenský zásah USA či skutečnost zásahu sankcemi na Turecko, což požadují demokratičtí i republikánští kongresmani. Například předsedkyně republikánského klubu Liz Cheneyová uvedla, že prezident Erdogan musí čelit důsledkům za napadení kurdských spojenců na severu Sýrie. 

Reportér ČT Jakub Szántó pak na svém twitterovém účtu uvedl, že včera ráno byla viděna americká kolona jedoucí směrem k městu Kobani. „Teď se objevují zprávy o společných kurdsko-amerických hlídkách u měst Ajn Íssa pod ochranou bitevních vrtulníků jižně od bombardovaného Tal Abjádu. Ve Washingtonu evidentně nevědí, kdo dělá přesně co,“ poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…