Ukrajina pod intenzivní palbou. Nejvíc Charkov a Zaporoží

10.02.2023 11:47 | Ze sítí

Ukrajina je pod intenzivní palbou, letecký poplach vyhlášený pod hrozbou ostřelování raketami se týká celého území. Exploze jsou hlášeny z různých koutů země. Očekávaná masivní vlna ruských útoků je pravděpodobně tady. Detonace postihly kritickou infrastrukturu i energetické provozy. Situace je kritická.

Ukrajina pod intenzivní palbou. Nejvíc Charkov a Zaporoží
Foto: Jan Šafařík
Popisek: Rozbombardovaný most

Podle serveru Novinky.cz byl na celém území Ukrajiny v pátek vyhlášen letecký poplach, původně nebyl vyhlášen na západě. Exploze jsou hlášeny z Charkova a Záporoží, kam zamířilo 35 raket S-300. Zprávy hovoří o výbuších i v Kyjevě a jeho okolí.

Podle Agentury Reuters byl skutečně na celé Ukrajině vyhlášen letecký poplach a v hlavním městě a okolních regionech se ozvaly exploze poté, co Moskva zahájila vlnu dálkových leteckých útoků.

Ruské síly zasáhly při nočních útocích také elektrickou síť v několika částech Ukrajiny a nejméně 17 raket zasáhlo během hodiny jihovýchodní město Záporoží.

Reuters uvádí, že vysokonapěťová zařízení na východní, jižní a západní Ukrajině byla zasažena ruskými raketami, což způsobilo přerušení dodávek energie.

Novináři agentury Reuters slyšeli v hlavním městě výbuchy. Vedení města ale uvedlo, že protivzdušná obrana města funguje.

„Nepřátelské letectvo je ve vzduchu a lodě, které mohou nést střely Kalibr, jsou připraveny na moři. Nepřítel střely odpálil. Letecký poplach bude dlouhý," řekl Maksym Marčenko, regionální guvernér jižní oblasti Oděsa s tím, že vyzval obyvatele, aby se odebrali do krytů.

Exploze jsou podle Novinky.cz slyšet také v Dnipru a Záporoží.

„Výbuchy, které byly dnes slyšet, byly bohužel výbuchy raket S-300, jimiž protivník útočil na Charkovskou a Záporožskou oblast. Na Charkovskou z Bělgorodu, na Záporožskou z oblasti Tokmaku, což je okupovaná část Záporožské oblasti,“ uvedl mluvčí ukrajinských vzdušných sil Jurij Ihnat.

Situaci budeme sledovat a aktuální informace vám přineseme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: MaA

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je určitě dezinformace jako vyšitá, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNestor Holejko , 10.02.2023 14:00:57
vždyť hovínky.cz, lžidnes i protektorátní televize opakovaně tvrdí, že Rusové žádné rakety už dávno nemají a jsou těsně před zhroucením...

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…