Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzívě proti povstalcům

03.06.2014 11:43

Ukrajinské jednotky zintenzivnily dnes svou ofenzivu proti proruským separatistům kolem jejich bašty ve Slavjansku a v Luhanské oblasti na východě země. Podle agentury AFP to oznámili nejvyšší ukrajinští představitelé.

Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzívě proti povstalcům
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Šéf parlamentu Oleksandr Turčynov řekl před poslanci, že několik separatistů zahynulo v ranních hodinách nedaleko města Severodoněck v Luhanské oblasti, kde se udály zuřivé boje již v pondělí.

U základny ukrajinských pohraničních sil v Luhanské oblasti, které byly v pondělí vystaveny dravým útokům rebelů, vládne podle dnešních informací relativní klid. Vojáci jsou ale nadále v obklíčení proruských ozbrojenců, kteří se patrně chystají k novému útoku. Část postavení separatistů zničil podle Turčynova letecký úder.

Došlo k "intenzívní střelbě"

Ukrajinský ministr vnitra Arsen Avakov na své internetové stránce uvedl, že nyní "probíhá aktivní ofenzivní fáze protiteroristické operace kolem Slavjanska". Zároveň dodal, že mimo jiné obyvatelé Slavjanska a Kramatorska v Doněcké oblasti byli vyzváni, aby během bojů setrvávali ve svých domovech a nevydávali se do míst, kde se koncentrují povstalci, a neohrozili tak své životy.

Ministr dodal, že došlo k "intenzívní střelbě" v Semenivce, kde separatisté napadli obrněná vozidla ukrajinské armády raketami. Ukrajinští vojáci zátarasy povstalců prý zničili.

Slavjansk, který je označován za baštu separatistů na východě Ukrajiny, je v obklíčení ukrajinské armády téměř dva měsíce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…