Úřady prý mají informace o možných teroristických útocích v Berlíně, Drážďanech a proti hnutí Pegida

16.01.2015 21:45

„Německé bezpečnostní složky zjistily náznaky možných teroristických útoků,“ píše na svých internetových stránkách německý deník Der Spiegel. Odvolává se přitom na informace, které dostaly tamní úřady od zahraničních zpravodajských služeb. Útoky by se mohly odehrát v Berlíně, Drážďanech, ale také na akcích namířených proti sílícímu protiislamistickému hnutí Pegida. Informaci o tom přinesla ČTK.

Úřady prý mají informace o možných teroristických útocích v Berlíně, Drážďanech a proti hnutí Pegida
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Více informací slibuje deník otisknout až zítra. Už nyní nicméně uvedl, že mezi jmenovanými možnými cíli útoků jsou hlavní nádraží v Berlíně i oblíbené destinace Čechů v Drážďanech.

Spiegel také uvedl, že součástí varování je hrozba útoku na masové demonstrace hnutí Pegida, jichž se účastní desetitisíce Němců. Útok na taková shromáždění přitom úřady označují za „hororový scénář“. „Situace je vážná, je důvod k obavě a prevenci, ale ne k panice,“ řekl německý ministr vnitra Thomas de Maiziere.

Varování podle Spiegelu má své kořeny v komunikaci mezi radikálními islamisty, kterou zpravodajské služby zachytily. „Bereme tyto informace opravdu vážně,“ řekl listu nejmenovaný vysoký důstojník bezpečnostních služeb.

Už v noci na čtvrtek berlínská policie zatkla dva radikální muslimy podezřelé z podpory terorismu. Podle vyšetřovatelů se dvojice snažila verbovat muslimy pro boj v řadách radikálního hnutí Islámský stát (IS), pro které také zajišťovala finanční podporu. V krátké době to byl druhý zásah proti radikálním islamistům, kteří se k podpoře IS hlásí: ve čtvrtek státní zastupitelství ve Wolfsburgu uvedlo, že vede vyšetřování proti 50 mužům s vazbou na IS.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…