Už Vás, pane Sobotko, odmítám respektovat, napsal poslanec ANO premiérovi

09.05.2017 7:11

Poslanec Bohuslav Chalupa (ANO) se rozhodl napsat otevřený dopis premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). Vadí mu totiž nelegální nahrávky jeho předsedy Andreje Babiše (ANO), kvůli nimž je v posledních dnech velmi výrazně kritizován. Je na nich s dnes již bývalým redaktorem MF Dnes Markem Přibilem a domlouvá se s ním na tom, co vyjde v novinách.

Už Vás, pane Sobotko, odmítám respektovat, napsal poslanec ANO premiérovi
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Chalupa ve svém dopise požádal premiéra, aby rázně a neprodleně učinil potřebné kroky k tomu, aby byla učiněna přítrž nezákonnostem, kterých jsme jako občané svědky doslova v přímém přenosu.

"Pokud jsou veřejnosti zcela volně zpřístupňovány nikým nepovolené, tedy jednoznačně nelegální odposlechy (nahrávky) vicepremiéra vlády a současně místopředsedy Bezpečnostní rady státu, pak zde dochází k bezprecedentnímu ohrožení všech zásad bezpečnosti státu, členů vlády, ohrožení bezpečnosti každého z nás," domnívá se.

Dle jeho názoru by premiér měl také nařídit prověrku evidentně nekvalitní práce ministra vnitra a zpravodajských a bezpečnostních složek. "Pokud nejsou členové vlády, konkrétně vicepremiér vlády, nijak chráněni proti nelegálním odposlechům a jejich následnému zneužití a naopak mohou být veřejně dehonestováni, vystaveni vydírání a tak podobně, pak jde v době zhoršení celkové bezpečnostní situace a nebezpečí teroristických útoků o zcela katastrofální stav, který musí být okamžitě napraven," řekl Chalupa. Je pro něj nepochopitelné, že proti těm, kteří nahrávky pořídili, nebyly zahájeny úkony trestního řízení a nejsou vyšetřovány i veškeré souvislosti této dlouhotrvající špinavosti. "Musím se tedy ptát – komu to vyhovuje, proč jste nezasáhl?" zmínil Chalupa.

"Pokud dnes celá česká veřejnost mediálně žije Vaší demisí-nedemisí a neodvoláváním-odvoláváním ministra financí, pak byste měl, v kontextu s výše uvedenými skutečnostmi, zvážit především svou vlastní rezignaci na funkci premiéra Vlády České republiky, tedy funkci, která Vás mimo jiné zavazuje k nadstranickému přístupu při zajištění bezpečnostních zájmů České republiky a ochraně jejího právního systému," zkritizoval Sobotku Chalupa. Podle jeho mínění premiér nezákonné a nedemokratické praktiky sám aktivně zneužil ke svým politickým aktivitám.

"Definitivně jste ztratil veškerou potřebnou autoritu k tomu, abych Vás mohl vnímat a respektovat nejen jako kompetentního ministerského předsedu Vlády České republiky, ale zároveň i jako úctyhodného politického soupeře. Při Vašem dalším rozhodování, eventuální sebereflexi a vyhodnocení Vašich vlastních činů a postojů prosím zapomeňte na své osobní zájmy a v souladu s Vaším slibem a funkcí respektujte především zájmy České republiky, její bezpečnost a bezpečnost jejích občanů," uzavřel Chalupa.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Celý příspěvek Bohuslava Chalupy (ANO):

Otevřený dopis premiérovi ČR
Vážený pane premiére.

Jako občan a poslanec PSP ČR, místopředseda Výboru pro obranu PSP ČR, předseda Stálé komise pro kontrolu vojenského zpravodajství PSP ČR, člen Výboru pro bezpečnost PSP ČR, člen Stálé komise pro kontrolu Generální inspekce Bezpečnostních sborů, ect., se na Vás touto formou obracím se svou naléhavou žádostí, abyste jako premiér Vlády CR a předseda Bezpečnostní rady vlády rázně a neprodleně učinil potřebné kroky k tomu, aby byla učiněna přítrž nezákonnostem, kterých jsme jako občané svědky doslova v přímém přenosu.

Pokud jsou veřejnosti zcela volně zpřístupňovány nikým nepovolené, tedy jednoznačně nelegální odposlechy (nahrávky) vicepremiéra vlády a současně místopředsedy Bezpečnostní rady státu, pak zde dochází k bezprecedentnímu ohrožení všech zásad bezpečnosti státu, členů vlády, ohrožení bezpečnosti každého z nás.

Dále Vás žádám, jako předsedu Bezpečnostní rady státu, aby Vámi byla v těchto souvislostech nařízena prověrka evidentně nekvalitní práce ministra Vnitra ČR, zpravodajských a bezpečnostních složek, za které jste odpovědný. Pokud nejsou členové vlády, konkrétně vicepremiér vlády, nijak chráněny proti nelegálním odposlechům a jejich následnému zneužití a naopak mohou být veřejně dehonestováni, vystaveni vydírání atp., pak jde v době zhoršení celkové bezpečnostní situace a nebezpečí teroristických útoků o zcela katastrofální stav, který musí být okamžitě napraven.

Je pro mne nepochopitelné, že i když je znám autor těchto nezákonně pořízených odposlechů - nahrávek, i jejich šiřitel (pan Marek Přibyl, skupina Juliuse Šumana), nebyly proti těmto osobám okamžitě zahájeny úkony trestního řízení a nejsou vyšetřovány i veškeré souvislosti této dlouhotrvající špinavosti. Musím se tedy ptát – komu to vyhovuje, proč jste nezasáhl?

Pokud dnes celá česká veřejnost mediálně žije Vaší demisí-nedemisí a neodvoláváním-odvoláváním ministra financí, pak byste měl, v kontextu s výše uvedenými skutečnostmi, zvážit především svou vlastní rezignaci na funkci premiéra Vlády České republiky, tedy funkci, která Vás mimo jiné zavazuje k nadstranickému přístupu při zajištění bezpečnostních zájmů České republiky a ochraně jejího právního systému.

Zaráží mne skutečnost, že jste v uvedené věci doposud nejen nekonal, ale naopak, Vy sám jste tyto nezákonné a nedemokratické praktiky sám aktivně zneužil ke svým politickým aktivitám.

Po celou dobu mé práce ve sněmovně se setkávám se závažným problémem úniku informací z prostředí bezpečnostních sborů, které významně komplikují jinak kvalitní práci nezkorumpovaných policistů, kriminalistů, státních zástupců a ostatních poctivých příslušníků bezpečnostních složek. Byl jste i mnou několikrát informován o tomto stavu a o úsilí, se kterým je veden velmi náročný boj k omezení těchto úniků. Bohužel nyní musím konstatovat, že jsem Vaším občanským i politickým postojem k „únikům“, nezákonnostem a zneužití této nechutné a s největší pravděpodobností dlouhodobě organizované odposlouchávací kampaně velmi zklamán a upozorňuji Vás, že Vaše konání nejen že neprospívá obecnému právnímu prostředí v naší zemi, ono mu přímo škodí, nemluvě o negativních dopadech na již zmíněné bezpečnostní složky.

Na závěr musím konstatovat, že jste v tuto chvíli, alespoň v mých očích, definitivně ztratil veškerou potřebnou autoritu k tomu, abych Vás mohl vnímat a respektovat nejen jako kompetentního ministerského předsedu Vlády České republiky, ale zároveň i jako úctyhodného politického soupeře.

Při Vašem dalším rozhodování, eventuální sebereflexi a vyhodnocení Vašich vlastních činů a postojů prosím zapomeňte na své osobní zájmy a v souladu s Vaším slibem a funkcí respektujte především zájmy České republiky, její bezpečnost a bezpečnost jejích občanů.

Děkuji Vám za pozornost, kterou jste tomuto sdělení věnoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…