Už ani nesviťte. Výsměch TOPky Blatnému za Šeda přes palubu. A nepříjemné info

26.01.2021 10:46

Z ministerstva zdravotnictví odešel další odborník. Po odchodu národního koordinátora pro očkování Zdeňka Blahuty odchází z ministerstva také Aleksi Šedo. A na konto šéfa resortu za hnutí ANO Jana Blatného se snáší vtipy i tvrdá kritika. Ozval se exposlanec Miroslav Kalousek. Ale i muž, který z resortu Jana Blatného odešel už na konci loňského roku.

Už ani nesviťte. Výsměch TOPky Blatnému za Šeda přes palubu. A nepříjemné info
Foto: repro youtube, tan
Popisek: prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc.

Koordinátor pro očkování Blahuta se k počínání vlády v boji s pandemií příliš nevyjadřoval. Ale poté, co svou funkci opustil, dal jasně najevo, že si oddechl. „Neřeknu vám o tom nic, jsem ale strašně rád, že je to za mnou,“ řekl pro server Českého rozhlasu. Konstatoval, že odešel ze zdravotních důvodů, ale dal jasně na srozuměnou, že je rád, že se mu tato možnost otevřela.

Ministr Blatný jeho odchod akceptoval.

Anketa

Měl by Milan Hnilička odejít z čela Národní sportovní agentury?

76%
24%
hlasovalo: 5406 lidí

„Vyšel jsem dnes vstříc panu doktoru Blahutovi, který se s ohledem na svůj zdravotní stav vzdává funkce národního koordinátora pro vakcinaci. Panu doktorovi tímto děkuji za vykonanou práci. Funkcí jsem pověřil Kateřinu Baťhovou, která se danou agendou rovněž zabývá,“ oznámil ministr zdravotnictví za hnutí ANO na Twitteru.

O den později taktéž na Twitteru oznámil svůj odchod další náměstek. Konkrétně Aleksi Šedo, jenž měl na starosti zdravotní péči.

„Dohodli jsme se s panem náměstkem Aleksi Šedem, že dnes skončí ve funkci. Pana profesora si velmi vážím, ale bohužel se nesetkaly naše představy o fungování sekce zdravotní péče. Panu Šedovi děkuji za vše, co pro ministerstvo udělal, a přeji mu úspěchy v další práci,“ uvedl ministr.

Odchody z Ministerstva zdravotnictví ČR

A lidé už si na sociální síti dělají z ministra Blatného šprťouchlata.

„Nechcete někdo dělat náměstka na Ministerstvu zdravotnictví ČR? Je to jen na chvíli,“ napsal komentátor serveru Seznam Zprávy Jindřich Šídlo.

Po chvíli se ozval jeho kolega Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora serveru Seznam Zprávy.

„Já bych do toho šel, můj zdravotní stav není moc dobrý, tak z toho můžu kdykoli vyskočit,“ poznamenal.

Odchody z Ministerstva zdravotnictví ČR

Odchody z Ministerstva zdravotnictví ČR

Bývalý poslanec Miroslav Kalousek (TOP 09) si ještě přisadil.

„Až bude pan ministr Blatný na Ministerstvu zdravotnictví ČR poslední, ať nezapomene zhasnout, prosím. Je škoda svítit zbytečně,“ pravil Kalousek.

Odchody z Ministerstva zdravotnictví ČR

Nemlčela ani předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, ta konstatovala, že takto vypadá rozklad státu. Odchází odborníci, a ti, kteří by odejít měli, zůstávají.

Odchody z Ministerstva zdravotnictví ČR

Sérii poznámek k resortu zdravotnictví uzavřel Marian Hajdúch, někdejší národní koordinátor pro testování proti covidu, který ministra Blatného opustil na Silvestra 2020.

„Prof. Šeda znám mnoho let jako kultivovaného, vzdělaného a pracovitého odborníka i schopného manažera. Zaslouží si poděkování za odvedenou práci a zejména odvahu odejít, kterou projevil nesouhlas s děním na MZ. Za mne osobně i obdiv, ze to vydržel dost dlouho, vím o čem mluvím...,“ zdůraznil Hajdúch.

Odchody z Ministerstva zdravotnictví ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…