Už ten Duda staví koncentráky? Místopředsedkyně Zelených utrpěla šok z polských voleb, mnohé to pobavilo

14.07.2020 15:34

V Polsku už je jasno. Prezidentem zůstane konzervativec Andrzej Duda, který těsně obhájil svůj mandát. Porazil svého oponenta varšavského primátora Rafala Trzaskowskiho o přibližně 2,5 % hlasů. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. “Výsledky polských voleb jsou tragédie pro LGBT lidi, pro lidi jiného vyznání, pro ženy i pro lidská práva obecně", napsala na Twitteru Anna Gümplová, místopředsedkyně Zelených.

Už ten Duda staví koncentráky? Místopředsedkyně Zelených utrpěla šok z polských voleb, mnohé to pobavilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Polský prezident Andrzej Duda

Reakce na výsledky polských prezidentských voleb na sebe nenechaly dlouho čekat. Vlnu nevole způsobila především rétorika Andrzeje Dudy směrem k ideologii LGBT. Tu prohlásil za horší než komunismus. Lesby a gayové jsou občané druhé kategorie, nejsou to lidé, ale ideologie ohrožující naše děti horší než bolševismus. Tak se dají shrnout výroky z volební kampaně polského prezidenta. Jeho protikandidát Rafal Trzaskowski se naopak ve Varšavě zúčastnil pochodu Gay Pride.

Například místopředsedkyně Zelených Anna Gümplová komentuje vítězství Dudy za tragické. “Výsledky polských voleb jsou tragédie pro LGBT lidi, pro lidi jiného vyznání, pro ženy i pro lidská práva obecně. Nástup bigotních nacionalistů v Polsku a Maďarsku pokračuje. Je na nás všech, abychom zabránili stejnému vývoji v ČR. Různí Klausové o to usilují už nějakou dobu“, varuje na Twitteru.

Její příspěvek na sociální síti facebook sdílel i brněnský právník Tomáš Tyl a neubránil se kritickému komentáře na adresu staronového polského prezidenta. Prosim vás, už ten Duda staví koncentráky pro gaye nebo až zítra?! Já ho dneska několikrát viděl, kdykoliv mluvil, tak se (bestie!!!) omlouval a nabízel smír. Zatímco ten druhej, ten hodnej kandidát, co v něho ještě i teď Čt doufá, tak už od včera mluví o pokračujícím boji a bitvě, která neskončila. Tož, ať mír daaaaal zůstaaaaavaaaa - a nebo ne, tlučte Dudu!“, napsal na facebooku.

Ani profesionální aktivista Tomasz Peszyński z vítězství Dudy radost neměl. „Polsko je maďarskou cestou do totální beznaděje. Duda měl k dispozici masivní propagandu veřejné televize a taky církev.  Pokud v Česku předáme ČT ‚jim‘, staneme se zemí bez naděje taky.  Vždycky vyhrají zlí kluci. Východoevropská náruč už nás čeká,“ hodnotil pesimisticky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…