V Břeclavi bude zřízen nový bezpečnostní tým

13.05.2012 6:48

V Břeclavi se v sobotu večer sešel krizový štáb, aby řešil napjatou situaci, která ve městě panuje po dubnovém napadení mladého chlapce. Po několika hodinách jednání se štáb dohodl na zřízení týmu, který bude dohlížet na bezpečnost ve městě.

V Břeclavi bude zřízen nový bezpečnostní tým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Skandující posílali Romy povětšinou hlavně do práce

"Situace v Břeclavi po útoku na patnáctiletého chlapce vyeskalovala, my se ji snažíme zklidnit. Sešli se tu odborníci z oblasti psychologie, státních a neziskových organizací, zástupci městské a státní policie a města," uvedla pro zpravodajský server iDNES.cz mluvčí břeclavské radnice Eliška Windová.

Nově sestavený tým by měl tvořit například starosta Břeclavi Oldřich Ryšavý, šéf břeclavských policistů František Klimus a Patrik Banga, zástupce Rady vlády pro otázky romské menšiny.

Motivem útoku mohl být prodej marihuany

Schůzka, která se měla původně uskutečnit až příští týden, se konala v sobotu večer od dvacáté hodiny a skončila až po půlnoci. Byla svolána poté, co byly zveřejněny informace o tom, že motivem útoku na chlapce mohlo být to, že prodává marihuanu.

K podrobnostem se však nikdo nechce blíže vyjadřovat. "Město nemůže komentovat práci policie, musíme tedy počkat, až se k věci vyjádří sami kriminalisté," řekl Banga.

Nevyjádřil se ani šéf břeclavské policie František Klimus. "Nemohu komentovat všechny vyšetřovací verze nebo informace, které se objevují v médiích," uvedl.

Klimus ani nikdo jiný však zatím nevyvrátil informace o tom, že chlapec, který následkem zranění přišel o ledvinu, policistům řekl, že motivem útoku mohla být msta nespokojeného zákazníka, který od něj koupil marihuanu. Tuto informaci redakci iDNES.cz v pátek potvrdily tři různé zdroje.

reklama

autor: adr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …