V Bruselu máme špatnou pověst, říká ministr Jankovský

17.05.2012 18:49

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský v rozhovoru pro časopis Ekonom popisuje, jaké problémy má Česko s čerpáním evropských dotací. On sám je přesvědčen, že hlavním problémem je korupce a rozkrádání.

V Bruselu máme špatnou pověst, říká ministr Jankovský
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

V čerpání evropských peněz rozhodně nepatříme mezi nejlepší. „Pověst si zkazíte lehko. O tom, že nám evropské dotace také umožnily získat na 53 tisíc pracovních míst, se už tolik nepíše. Ale je bohužel fakt, že ani sebelepší zákon korupci a rozkrádání nezabrání. V Bruselu nám to nedělá dobrý obraz,“ říká v rozhovoru Jankovský.

Nový projekt nebude

On sám by rád pověst zlepšil projektem publicity evropských fondů, který by stál 250 milionů. „Takže si umím představit ten křik, že ministerstvo se za čtvrt miliardy chlubí úspěchy v činnosti, která je provázená řadou afér... Třikrát jsem ten projekt nechal předělat, a nerozjedu ho ani teď, protože bych byl osočen ze sebepropagace před krajskými volbami,“ prohlásil ministr.

Problémy sice existují, ale vznikly už na začátku. „My jsme si bohužel operační programy špatně nastavili. Máme jich sedmnáct, podle mě by jich stačilo tak šest. Teď často nevíme, jak peníze v různých programech vůbec použít,“ myslí si Jankovský.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…