V Českém rozhlase to vře. Odhalila to neškodná fotka s Mirkem Donutilem

21.02.2020 11:39

Střílení do vlastních řad? I tak by se s trochou nadsázky dal nazvat facebookový komentář generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala. Ten se mimo jiné vyjádřil k herci Miroslavu Donutilovi, ale i k vlastním kolegům.

V Českém rozhlase to vře. Odhalila to neškodná fotka s Mirkem Donutilem
Foto: FCB René Zavorala
Popisek: Miroslav Donutil a René Zavoral.

„Mirek Donutil je člověk, který mě vždy nabije úžasnou pozitivní energií. To se bohužel nedalo říct o řadě jiných rozhlasových kolegů,“ poznamenal Zavoral ve svém statusu.

„V loňském roce pro Český rozhlas načetl nádhernou knihu jeho celoživotního kamaráda Georgise Agathonikiadise ‚Na Moravě nekvetou olivy‘ a svým uhrančivým hlasem ozdobil řadu dalších četeb. Těším se, co hezkého zase spolu vymyslíme v roce letošním,“ poznamenal ke svému setkání s Miroslavem Donutilem.

Zavoral mimo jiné v poslední době čelí kritickým poznámkám kvůli angažmá moderátora Luboše Xavera Veselého ve veřejnoprávním médiu. Toho prý zapojil do vysílání proto, aby oslovil i lidi, kteří nemusejí mít akademické vzdělání, jsou to traktoristé, prodavačky a tak podobně. To jsou lidé, kteří také platí koncesionářské poplatky a zaslouží si moderátora, který k nim promluví tak, že mu ti lidé budou rozumět.

Anketa

Chcete, aby náš stát dával na obranu minimálně 2% HDP, jak po nás chtějí Američané?

14%
86%
hlasovalo: 17947 lidí

„To není jen problém Českého rozhlasu, ale i České televize, že my stavíme rádio pořád pro stejnou skupinu, stavíme ho tak trošku pro sebe, ale tady je obrovská část společnosti, kterou my těmito tématy neoslovujeme. Traktorista, prodavačka, zkrátka lidé, kteří si řeší svoje i existenční problémy, po kterých my chceme, aby platili koncesionářské poplatky, ale které my neoslovujeme,“ pravil Zavoral v podcastu Insideru koncem loňského roku.

Luboš Xaver Veselý je podle Zavorala přesně tím typem moderátora, který takovouto skupinu posluchačů osloví, i když hovoří s politikem, protože i politik je členem společnosti a nelze to vynechat. Proto byl k rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým pozván také premiér Andrej Babiš. „Médiím unikli Petr Gazdík, Alexandr Vondra, Adam Vojtěch a další. Ale když se hostem stal premiér, tak nastal problém,“ podivoval se Zavoral. Veselý byl za tento rozhovor kritizován, že nešlo o diskusi, ale že měl český předseda vlády příliš volný prostor.

Vlna nevole se proti Zavoralovi zvedla i koncem roku 2018, a to poté, co generální ředitel Zavoral neprodloužil smlouvu šéfredaktorovi stanice ČRo Vltava Petru Fischerovi.  

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…