V Lidovém domě zjistili, že mají preference 12 procent, a vypukla panika. Čtěte výklad vládní krize od Babišova šéfredaktora

12.05.2017 8:23

István Léko, šéfredaktor Lidových novin, jež ještě před nedávnem patřily přímo ministru financí Andreji Babišovi (ANO) a nyní spadají do jeho svěřenského fondu, se v dnešním vydání vyjádřil k vládní krizi. Podle něj by bylo nejlepší, kdyby byly volby. „A hned,“ uvedl.

V Lidovém domě zjistili, že mají preference 12 procent, a vypukla panika. Čtěte výklad vládní krize od Babišova šéfredaktora
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Andrej Babiš ve Sněmovně

„Gigantické autodafé, které se odehrálo kolem Andreje Babiše tento týden ve Sněmovně, patřilo mezi nejhorší jednání poslanců v novodobé historii. Přičteme-li k tomu již několik týdnů trvající házení ohromného množství špíny do ventilátoru, který je nastaven směrem k voličům, smrad začíná být už nesnesitelný. A do říjnových voleb ještě chybí půl roku,“ zmínil Léko.

Podle něj nás čeká brutální politická válka. Ve středu v Poslanecké sněmovně podle něj vymizel nejen duch levice a pravice, ale i volební témata. „Zůstal jen křik zástupců takzvané koalice korupce, vystrašených z toho, co může přijít, až hnutí ANO vyhraje volby,“ podotkl v Babišově deníku Léko. Jak dodal, tato ostrá kampaň proti Babišovi je tu proto, že sociální demokraté v Lidovém domě se zalekli posledního průzkumu, jenž hnutí ANO připsal 32 procent a ČSSD 12 procent. 

Léko sice vnímá, že Babiš v poslední době udělal strašně moc chyb, a je jasné, že v roli ministra financí brzy skončí, ale na demokracii rozhodně neútočí. „Jenže ventilátory plné hnoje tato změna jistě nezastaví,“ řekl.

Poslanecká sněmovna je podle jeho názoru v parlamentní demokracii suverén. „Může hodně, třeba se usnést i na něčem, co neodpovídá realitě. Ale nemůže vše. Existuje jeden vyšší suverén, a to je volič. Ukončeme už tohle divadlo, které dokazuje jediné: o moc dokážou mnozí bojovat nejnechutnějšími prostředky, a přitom tvrdit, že brání svobodu a demokracii. Ukončete to, páni poslanci a paní poslankyně. Dejte občanům to svaté právo zvolit si, co považují za správné. A dejte nám to hned!“ vyzval k předčasným volbám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…