V Opavě rozjeli virtuální kulturní scénu. Chystá se i speciální poděkování záchranným složkám

11.04.2020 19:11

Opavská kulturní organizace (OKO) „jede“ i v době koronaviru v režimu, který je díky současným opatřením možný. Kromě virtuálních prohlídek výstav připravuje expozici soch v parku nebo děkovný koncert pro záchranné složky. A šijí se tu také roušky.

V Opavě rozjeli virtuální kulturní scénu. Chystá se i speciální poděkování záchranným složkám
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Naše činnost se v současné době ve velké míře přesunula na sociální sítě. Díky našim dramaturgům Janu Kunzovi a Dominiku Benešovi mohou zájemci sledovat výstavy v galeriích alespoň prostřednictvím sociálních sítí, a to nejen ty současné, ale třeba i videoreport z minulých let, plný pozoruhodných děl českých i zahraničních umělců,“ řekla Marcela Mrozková Heříková, ředitelka Opavské kulturní organizace.

„Už čtvrtým týdnem také šijeme roušky pro občany Opavy, kteří nám díky výzvě nosí potřebný materiál: prostěradla či jiné oblečení ze stoprocentní bavlny, gumičky i šňůrky. Nespotřebovaný materiál, který nestačí naše děvčata zpracovat, pak předáváme dalším místům, kde se roušky také šijí, například Slezskému divadlu,“ dodala Mrozková Heříková.

Hotové roušky si lidé mohou v Obecním domě přímo vyzvednout. Jsou zdarma. V plánu je také děkovný koncert pro záchranné složky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tan

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

8:23 Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar, Ukrajina třetí. Protesty proti Izraelce neustávaly

Mezinárodní písňovou soutěž Eurovize (Eurovision Song Contest) pro rok 2024 vyhrálo Švýcarsko, které…