V USA se rýsuje Trumpův protivník. Peníze se jen valí. Od bohatých?

07.03.2020 6:50

Potom, co Joe Biden, kandidát demokratů na prezidenta ovládl v takzvaném super úterku primárky, mu měly začít plynout tolik potřebné finanční zdroje. Informoval o tom Časopisargument.cz. V posledních 72 hodinách bylo pro Joea Bidena mnohem lehčí získat zdroje, než tomu bylo v uplynulých 72 dnech,“ uvedl podporovatel Bidena.

V USA se rýsuje Trumpův protivník. Peníze se jen valí. Od bohatých?
Foto: Repro Wikipedia
Popisek: Joe Biden - kandidát na prezidenta USA za Demokraty

Server Časopisargument.cz přišel s článkem o finančních dárcích okolo prezidentského kandidáta demokratů Joea Bidena. Během takzvaného volebního super úterý vybírali voliči demokratů ve 14 amerických státech v primárkách svého kandidáta, který se v podzimních volbách postaví proti současné republikánské hlavě státu Donaldu Trumpovi.

Celý článek ZDE

Anketa

Pro koho byste hlasovali, kdybyste byli Američané?

hlasovalo: 7557 lidí

Zvrat volební super úterý přineslo ve spojení s Joem Bidenem, který se dostal do čela demokratických kandidátů poté, co zvítězil v devíti státech. Bývalý viceprezident Joe Biden získal například Texas či Virginii. Naopak jeho silně levicově orientovaný protikandidát Bernie Sanders podle očekávání uspěl v Kalifornii. Hluboko pod touto dvojicí kandidátů stále ještě ční Elizabeth Warrenová.

Bidenovi měly chybět v jeho kampani finanční zdroje. Jen horko těžko měl dle Argumentu ufinancovat televizní reklamy před úterními primárkami. „Po super úterku, ve kterém skóroval v 10 ze 14 států, se ovšem k Bidenovi začali přesouvat vlivní dárci. Výsledky posledních primárek v úterý udělaly z demokratické nominace zápas dvou kandidátů – Bidena a senátora Bernie Sanderse,“ myslí si redaktoři.

Agentura Associated Press si měla dle Argumentu všimnout přílivu finančních prostředků dalších demokratických dárců k Bidenovi. Toho prý začali podporovat i ti, kteří doposud váhali nebo podporovali jiné demokratické kandidáty, například Peta Buttigiega. Biden dosud právě neměl silné postavení v oblasti finančních darů, kdy mu spíše peníze měly chybět.

Jeden z Bidenových podporovatelů, který působí na Wall Street, Alan Patricof náhlou změnu popsal takto: „V posledních 72 hodinách bylo pro Joea Bidena mnohem lehčí získat zdroje, než tomu bylo v uplynulých 72 dnech.“

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

77%
19%
hlasovalo: 19415 lidí

Peníze nyní údajně budou plynout od těch, kteří mají obavy z extrémně levicového směru, který Sanders zastupuje. Ti se totiž mají obávat toho, že jeho rétorika by přispěla k znovuzvolení Donalda Trumpa. Bývalý tajemník Hillary Clintonové Tod Nides situaci okomentoval slovy, že volby nejsou jenom o penězích a organizacích, ale o autenticitě.

Kromě pozitiv mají mít finanční zdroje i negativní stránky. Protikandidát Bidena Bernie Sanders poukázal na to, že Biden má být kandidát establishmentu, který si má chodit pro peníze k bohatým. „Přesně tato Sandersova rétorika podle článku odrazuje bohaté dárce Demokratické strany,“ uvedl server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…