V roce 2032 budou běloši v USA v menšině, říká Kmoníček. A pokud jde o Bidena...

07.11.2020 16:28

Velvyslanec České republiky v USA Hynek Kmoníček upozorňuje, že éra bílých mužů v USA končí. Za pár let bude v USA hrát prim prezident, který sice zná každou vesničku v Ekvádoru, ale o Evropě neví prakticky nic. Takový prezident se bude orientovat spíše na dění v Pacifiku než na Evropu, což bude mimo jiné znamenat, že Evropa bude vystavena nemalému tlaku.

V roce 2032 budou běloši v USA v menšině, říká Kmoníček. A pokud jde o Bidena...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Hynek Kmoníček na besedě: Dnešní Ukrajina jak ji neznáte. 29. 11. Novotného lávka, Praha

Hynek Kmoníček, český velvyslanec v USA, podotýká, že i jemu chodí do pošty e-maily, které si mezi sebou posílají příznivci Donalda Trumpa o volebních machinacích, k nimž údajně dochází. Kmoníček však v rozhovoru pro  server iDNES.cz zdůraznil, že nemá jak ověřit pravost těchto tvrzení.

Tak či onak se ale domnívá, že éra starších bílých mužů, kteří i dnes drží v rukou většinu amerického bohatství, pomalu, ale jistě končí. Tito muži vzhledem ke svému věku opustí tento svět a po nich přijde éra, ve které už potomci amerických kolonizátorů nebudou tvořit většinu americké společnosti. Kmoníček upozorňuje, že potomci evropských kolonizátorů budou tvořit jen asi 35 procent populace.

„Co teď v USA zažíváme, to je ideový spor,“ konstatoval ambasador. „Republikáni se pokoušejí vrátit Ameriku do stavu, v jakém byla před krizí v 60. letech, do období, kdy tady bylo 89,5 procenta bílého obyvatelstva a jejich centrálním psychologickým problémem bylo to, jak smířit Ježíše s Elvisem. Tahle Amerika už ale neexistuje, a demograficky už nikdy existovat nebude. V roce 2007 se totiž v Americe začala rodit nová generace. Generace, které říkají Z+ a  v ní nejenže bílé děti nejsou většinou,“ pokračoval Kmoníček, „ve věku do roku, do dvou, tří, čtyř nebo pěti let, v žádném z nich jich není více než 35 procent. Amerika se tedy stává zemí, kde nejpozději v roce 2032 budou poprvé v její historii exevropští bílí obyvatelé menšinou. To zcela změní volební mapu, což jsme viděli už teď,“ upozorňuje.

Pokud jde o vztahy USA a EU za časů Joea Bidena, rétoricky to prý bude klidnější období, ale především střední Evropě musí záležet na tom, aby Američané věnovali starému kontinentu pozornost. Biden se totiž už jako viceprezident Baracka Obamy podílel na politice přeorientování amerických zájmů z Evropy do Asie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…