V tom je něco víc. „Obohacení“ Afgháncem ve Varech: Podezření

03.01.2022 8:32 | Ze sítí

V noci na Nový rok došlo v Karlových Varech hned ke dvěma zločinům. Útočník nejprve do břicha a do hrudi pobodal sedmatřicetiletou ženu a téže noci ještě znásilnil dívku. Deník Právo informoval, že zločin pravděpodobně spáchal mladý Afghánec, který do České republiky dorazil z Německa. Teď vyplouvají na povrch nové informace. Ozval se také zbrojní analytik Jaroslav Štefec, který se obul do většiny českých politiků. Konstatoval, že Česko v praxi zažívá „kulturní obohacení“ přicházející ze Západu. Ve skutečnosti jde dle něj jen o průzkum bojem, který má za cíl zjistit, co vše národ vydrží.

V tom je něco víc. „Obohacení“ Afgháncem ve Varech: Podezření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Deník Právo přinesl informaci, že v noci na Nový rok jeden a tentýž útočník spáchal hned dva odpudivé zločiny. Nejprve pobodal sedmatřicetiletou ženu do břicha a do hrudi, žena musela být převezena do nemocnice. Její stav je stabilizovaný, ale prý stále ještě nemá vyhráno.

Agresor téže noci ještě znásilnil dívku. Podle informací listu policisté útočníka již zadrželi. Mělo se jednat o mladého Afghánce, který do České republiky přicestoval z Německa.

Předseda SPD Tomio Okamura označil tento zločin za hnus a položil si otázku, kdy většina českých politiků zvedne hlavu a odmítne multikulturní politiku EU.

Psali jsme: Hnus! Okamura si přečetl o „Afghánci, který znásilňoval a útočil ve Varech“. ČT a Fiala to zametou, bojí se lidé

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

ČTK o zločinech přinesla další informace. Podle deníku Právo bylo znásilněné dívce osmnáct, podle ČTK, jejíž zprávu převzal i Český rozhlas, devatenáct let. Mladá žena již není v péči lékařů.

„Zadržený cizinec se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, měl 1,23 promile. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Státní zástupce to akceptoval a soud obviněného poslal do vazby. V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ uvedla ČTK.

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec se k těmto zločinům rozhodl vyjádřit.            

„Tak to vypadá, že vlna toho pravého kulturního obohacování konečně dorazila i k nám. Silvestrovská ‚akce‘ dvacetiletého Afghánce, který přicestoval do Karlových Varů za ‚povyražením‘ z Německa, nás posunula o pořádný kus blíže k široce rozevřeným chapadlům toho pravého, českými politickými ‚elitami‘ nadšeně vzývaného, Západu,“ napsal Štefec.

A to byl teprve začátek.

K útokům také uvedl, že se mu zdá podezřelé, jak z jeho pohledu mlhavě o útoku informuje policie i média. Policie standardně uvádí, že probíhajícímu vyšetřování se nebude vyjadřovat a média přinášejí informace po částech.

Do třetice vynadal i politikům.

„Třetí (a nejzávažnější) je mlčení politiků. Kromě očekávatelného vyjádření předsedy opoziční SPD, Tomia Okamury, jsem se zatím nikde k tomuto případu z ‚oficiálních politických míst‘ nic nedozvěděl. Kdyby se alespoň vyjádřil ministr vnitra! Zatím je ale ticho po pěšině. Vzhledem k zemi, odkud pachatel přicestoval (a také k jeho původu) se zřejmě čeká na noty z Berlína a Bruselu,“ konstatoval Štefec.

Nakonec prohlásil, že zločin v Karlových Varech může být cosi jako průzkum bojem.

„Abych to shrnul. Problém tohoto případu nespočívá v samotných trestných činech, které jsou samy o sobě zavrženíhodné a pachatel by měl dostat trest v nejvyšší možné sazbě. Problém je v tom, že celá ‚akce‘ vykazuje charakter reálného ‚průzkumu bojem‘, testu, zda a jak zareaguje česká policie, jak zareagují politici a především, jaká bude reakce české veřejnosti. Pokud se podaří případ bagatelizovat a uklidit z veřejného prostoru, jako tomu bylo v případě znásilnění šestnáctileté dívky migrantem z Afriky na Českolipsku v červnu 2019, počet podobných ‚obohacovacích akcí‘ prudce naroste. Zároveň bude nejspíš podle německého vzoru stále více utahován informační kohoutek médií a politická scéna se, až na výjimky, nastylizuje do pózy blazeovaného přehlížení,“ uvedl Štefec.

Od vlády, od Ministerstva vnitra, ale i od Ministerstva obrany by prý analytik čekal jasné vyjádření a doufá, že budou více naslouchat lidem, kteří se na profesionální úrovni zabývají bojem s terorismem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…