VIDEO Andrej Babiš natáhl tepláky a zahrozil: Nechci, aby tento stát řídil nějaký kmotr přes milenku premiéra

11.05.2017 15:15

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) si oblékl tepláky a zúčastnil se tréninku s Pavlem Šalitrošem. A mimo jiné došlo i na rozhovor. Celé video je umístěno na serveru YouTube.

VIDEO Andrej Babiš natáhl tepláky a zahrozil: Nechci, aby tento stát řídil nějaký kmotr přes milenku premiéra
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Andrej Babiš ve Sněmovně

První dotaz směřoval na politickou gramotnost. „Nevím pořádně, co to je,“ zareagoval s úsměvem Babiš. „Aristoteles říkal Alexandru Velikému, že politici jsou ti nejpracovitější a nejmoudřejší a nejmorálnější. Tak nevím, jestli se to povedlo. U nás je bohužel politik nejméně uznávané zaměstnání. I ta uklízečka má za sebou uklizenou podlahu a ten politik jenom ty kecy. Je to profese, kterou neumím, jsem takový netradiční politik. Nevím vlastně, proč jsem do toho šel, je to hrozné,“ řekl.

Na nátlak médií si podle svých slov zvykl. „Snažím se být bez nějakých velkých emocí,“ řekl s tím, že někteří novináři nejsou novináři, ale jsou spíše aktivisty. 

„Pracoval jste někdy rukama?“ zněl další dotaz. „Až do konce vysoké školy jsem pracoval rukama, již od devíti let, kdy jsem sbíral tenisové míčky,“ svěřil se Babiš. „Vždycky jsem miloval mýt nádobí. U toho jsem přemýšlel a vymyslel jsem spoustu věcí,“ řekl. 

Elektronická evidence tržeb. Další téma, o kterém Babiš promluvil. „Rozhodně to není ztrátový projekt, ale naopak, velice rentabilní projekt. I malé děti dnes už vědí, že v obchodu dostanou účtenku. Všude ve světě dávají účtenku, i na parkovišti či toaletách,“ poznamenal.

„Plno lidí mě nesnáší kvůli EET. Je to kvůli všem těm kampaním. Mrzí mě, že mě spousta lidí nesnáší. Nechci, aby tento stát řídil nějaký neschopný kmotr přes milenku premiéra,“ řekl pak rázně Babiš, jenž mimo jiné pohovořil o tom, jak se snažil hubnout a cvičí. A také zmínil svou svatbu, která se uskuteční na podzim. „Když o něčem sníte, tak musíte za tím jít,“ podotkl. Poznamenal také, že má nadaci a že rád pomáhá lidem.

A co považuje za úspěch? „Úspěch samozřejmě bude, když vyhrajeme volby a postavíme nějakou vládu, která bude chtít skutečně řešit mnohé věci,“ řekl. „A ano, myslím si, že jsem dokázal hodně. Založil jsem firmu, hnutí, postavil jsem řadu věcí, “dodal.

Závěrem si pak pod dohledem odborníků zacvičil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…