VIDEO Keller u piva pohovořil, jak nás okrádají bohatí. Podívejte se

05.05.2014 16:12

Volby do Evropského parlamentu jsou za dveřmi, a tak se jednotliví kandidáti horečně snaží upoutat pozornost voličů. Lídr ČSSD Jan Keller zveřejnil dva předvolební spoty, pomocí kterých se snaží přesvědčit voliče, aby odevzdali hlas právě jemu. Ve spotech nabízí recept na nezaměstnanost a daňové úniky.

VIDEO Keller u piva pohovořil, jak nás okrádají bohatí. Podívejte se
Foto: Archiv JK
Popisek: Jan Keller

V prvním spotu se zaměřil na problém nezaměstantnosti. Receptem na nedostatek pracovních příležitostí je podle Kellera správné nakládání s penězi. „Těch je všude kolem hodně a Evropa nebyla nikdy tak bohatá, jako je dnes," uvedl. Přesto podle něho nejsou peníze využívány efektivně - spousta jich zahálí nebo jsou roztáčeny v nejrůznějších spekulacích. „Je třeba, aby se tyto peníze setkaly s těmi, kdo hledají práci," doporučil.

Leitmotivem druhého spotu jsou daňové úniky. „Hodně se mluví o tom, že jsou zneužívány sociální dávky. Jsme tím okrádáni. Ovšem část bohatých a vlivných nás okrádá také. Daňovými úniky nás připravují o částky mnohem vyšší,“ uvádí sedíc u hospodského stolu. Podvádět by prý měli přestat všichni - malí i velcí. Potom by zbylo dost peněz na nová pracovní místa, na správu státu i chod veřejného sektoru, zní jeho doporučení.

Na předvolební klipy s Janem Kellerem se podívejte ZDE a ZDE

Profesor Jan Keller je známý levicový sociolog, filozof, publicista a environmentalista. Je lídrem kandidátky České strany sociálně demokratické pro volby do Evropského parlamentu. O křeslo v Evropském parlamantu se ucházel již v roce 2009 na kandidátce Demokratické strany zelených, ale neúspěšně. V loňském roce obdržel od prezidenta Miloše Zemana medaili za zásluhy v oblasti vědy.

.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…