VIDEO Profesor Drahoš se pokusil odpovědět Ovčáčkovi vtipem. No, podívejte se sami, jak to dopadlo

30.11.2017 17:48

Když profesor Jiří Drahoš oznámil v březnu svou kandidaturu na post prezidenta, hradní mluvčí Jiří Ovčáček ho označil za fíkus, který pracuje ve shodě s tzv. pražskou kavárnou. Za fíkus pak Ovčáček označil Drahoše ještě několikrát. Profesor Drahoš mu teď s humorem odpověděl.

VIDEO Profesor Drahoš se pokusil odpovědět Ovčáčkovi vtipem. No, podívejte se sami, jak to dopadlo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

Prezident Miloš Zeman konstatoval, že nepovede předvolební kampaň, nebude se zúčastňovat předvolebních debat a nechá voliče rozhodovat se jen podle toho, jak byli spokojeni s uplynulými pěti lety jeho prezidentství. Ale když na konci března tohoto roku oznámil prezidentskou kandidaturu Jiří Drahoš, Ovčáček pana profesora označil za fíkus. Posléze trval na to, že nejde o žádnou kampaň, ale ke slovu fíkus se ve spojitosti s prezidentskými soupeři Miloše Zemana vrátil ještě několikrát.

Nejinak tomu bylo i v okamžiku, kdy se prezident Miloš Zeman ohradil proti článku ruského kanálu Zvezda o roce 1968, v němž se pravilo, že by Češi a Slováci měli být sovětským tankistům vděční za invazi. Když se proti článku Zeman ohradil u ruského premiéra Medveděva, text zmizel a nahradil ho článek o tom, že Miloš Zeman je hrdina.

„Máme prezidenta, který se před nikým ze světa nehrbí. Ano, máme hrdého prezidenta hrdé země. Žádný fíkus a třtina ve větru. Miloš Zeman,“ napsal na sociální síti Twitter Ovčáček.

 

 

Profesor Jiří Drahoš na debatě s občany v Olomouci nahlas zapřemýšlel o tom, proč ho vlastně Ovčáček označil za fíkus.

„Dámy a pánové, upřímně řečeno, já dodnes nevím proč, ale přece jenom jako bývalý vědec, neboť ta vědecká povaha se nedá odpárat, jsem poté byl na jedné návštěvě v Botanické zahradě v Praze-Tróji, tam mají krásné skleníky a mají tam úžasný fíkus. Tak jsem se nechal s tím fíkusem vyfotit... A já jsem pak podrobil tu fotografii vědeckému zkoumání. Podobnost Drahoše a fíkusu. Musíme se přiznat, že jsem tam žádnou podobnost nenašel, ale já to panu Ovčáčkovi vyvracet nebudu,“ konstatoval Drahoš.

Poté se vyfotil s několika svými příznivci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…