VÍME PRVNÍ Pražské ANO bude řešit nečekané změny na kandidátce. Dorazí i Faltýnek

10.07.2017 21:50

Jak ParlamentníListy.cz opakovaně informovaly, největší změny na kandidátních listinách do Sněmovny postihly Prahu. Na další štaci mezi poslanci tak může zapomenout současný člen dolní komory Parlamentu Matěj Fichtner, stejně jako jeho kolega Pavel Čihák. Stane se to opravdu? Podle našich zjištění by současná a vnitřně kritizovaná podoba kandidátky totiž mohla nabýt změn.

VÍME PRVNÍ Pražské ANO bude řešit nečekané změny na kandidátce. Dorazí i Faltýnek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

Jak naší redakci před časem potvrdil poslanec Fichtner, podoba kandidátky doznala nečekaných změn. „Na tuto otázku musím upřímně odpovědět, že nevím. Každopádně se ale finální podoba výrazně liší od toho, co schválil krajský sněm," konstatoval. Jeho kolega a pražský poslanec Čihák navíc v debatě s naším čtenářem uvedl, že „zatím je ještě čas na změny, respektive na původní znění kandidátky tak, jak ji jednohlasně potvrdil krajský sněm. Nikdo s námi, kterých se to týká, nemluvil, tak uvidíme", sdělil otevřeně zástupce hnutí ANO.

ParlamentnímListů.cz se nyní podařilo zjistit, že vrcholné setkání členů Babišova hnutí v Praze nastane v úterý. Dle informací od našich dvou zdrojů na místo dorazí rovněž předseda poslanců Jaroslav Faltýnek. „Ano, je to tak," uvedl jeden z čelních představitelů ANO v metropoli. Tuto informaci jsme ovšem měli již minulý týden, kdy jsme uvedli, že právě Jaroslav Faltýnek může být poslední instancí, která uskutečněné změny vrátí do původní podoby. „Půjde to ale jen velmi těžko," dodal další náš zdroj, který si ve zjitřené situaci nepřál být jmenován.

Dodejme, že volitelná místa v Praze obsadili i lidé, o kterých neví ani většina členů. Jedním z nich je jistý pan Gold, dalším pak "paní Červíčková", kterou podle všeho nenominovala ani její mateřská oblast na Praze 12.

„Je to souboj dvou proudů v hnutí ANO a uvidí se, kdo zvítězí a kdo možné změny projedná s předsedou Babišem," uzavřel dobře informovaný člen hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…