Varnsdorfští píší své radnici. Kritizují městskou policii

11.10.2011 15:31

Obyvatelé Varnsdorfu na severu Čech požadují snížení trestní odpovědnosti. Nynějších 15 let jim nestačí, lepší by prý byla čtrnáctiletá hranice. Dále by uvítali změnu zákona o odpadech.

Varnsdorfští píší své radnici. Kritizují městskou policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

Město Varnsdorf přináší jeden z receptů na řešení situace na Šluknovsku. Obyvatelé požadují, aby se trestní odpovědnost snížila z 15 let na 14. Dále by prý pomohlo zavedení trestní odpovědnosti rodičů za děti, změna zákona o odpadech, centrální registr přestupků a snížení výše škody u hranice, která odděluje přestupek a trestný čin, z nynějších 5000 korun na 2000.

"Jak již je vám jistě známo, tak převážně v severních Čechách se bouří občané proti narůstající kriminalitě, která rapidně stoupá spolu se sestěhováváním nepřizpůsobivých občanů, a to právě na sever Čech," píše se v dopise, který byl adresován vedení města Varnsdorf.

Související: Varnsdorf: Lidé pochodují na dům místostarosty

Inicioval ho mimo jiné předseda přípravného výboru petice za odstoupení starosty a místostarostů Varnsdorfu Pavel Vaňáč. Lidé v dopise upozorňují na nelepšící se situaci na Šluknovském výběžku a připomínají napadení v Novém Boru a Rumburku.

Starostové měst a obcí v tomto kraji již dříve sepsali seznam legislativních změn, které by pomohly. Varnsdorfští lidé se nyní obracejí na vedení města a kritizují i městskou policii, která prý nedostatečně pracuje. "K tomu je však zapotřebí včasná a důsledná kontrola dodržování městských vyhlášek a nařízení a v případě jejich opakovaného porušování přísné tresty, aby již v budoucnu nemohly být porušovány," píše se v dopise.

Čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…