Varování: Policie se islamizuje

17.03.2016 9:14

Bývalý dlouholetý redaktor deníku Le Monde Yves Mamou ve svém textu publikovaném americkým think-tankem Gatestone Institute popisuje nárůst islamizace mezi příslušníky francouzské policie a armády. Někteří ze zradikalizovaných příslušníků ozbrojených složek se dokonce svými názory veřejně chlubí na sociálních sítích.

Varování: Policie se islamizuje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci na cestě k tunelu pod kanálem La Manche

Podle utajené zprávy protiteroristické jednotky působící pod ministerstvem vnitra se na začátku loňského roku nacházelo na území Francie 8250 islamistů, což představuje nárůst 50 % v porovnání s rokem předchozím. „Někteří z těchto islamistů odešli bojovat do Sýrie pod vlajkou Islámského státu, jiní se infiltrovali do společnosti, včetně policie a ozbrojených složek,“ tvrdí Yves Mamou a odvolává se přitom na uniklé důvěrné informace z oddělení veřejné bezpečnosti, které publikoval list Le Parisien.

Zpráva zahrnuje případy 17 policistů, jejichž názory se zradikalizovaly v letech 2012–2015 a tito policisté přijali za svůj radikální islám. „Někteří z nich dokonce otevřeně odmítli chránit synagogy nebo uctít minutou ticha zemřelé, kteří se stali oběťmi teroristických útoků. Jedna z policistek přímo na Facebooku označila svoji uniformu za špinavý hadr a utírala si do ní své ruce.“

Obdobný problém se dle zjištění francouzského novináře týká také armády. Není prý sice přesně známo, kolik muslimů působí v ozbrojených složkách, ale podle odhadů rozhodně nepůjde o zanedbatelné množství. „Již v roce 2013 varoval plukovník Pascal Rolex ze zásahové jednotky DPSD před nárůstem radikalizace. Od teroristického útoku na redakci Charlie Hebdo a židovský košer obchod v Paříži se v médiích objevilo hned několik zpráv o radikalizaci příslušníků francouzské armády,“ uvádí Mamou.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Rozhlasová stanice RFI na konci ledna 2015 přinesla informace o dezerci deseti vojáků, kteří se připojili k džihádistům v Sýrii a Iráku. „Přibližně v téže době zase policie zjistila, že členka polovojenské národní policie Emmanuelle C. přestoupila v roce 2011 na islám a udržovala vztah s Amarem Ramdáním, který byl hledaný kvůli obchodování se zbraněmi a drogami. Ramdání je však v prvé řadě komplic Amedyho Coulibalyho, který je odpovědný za vraždy v židovském košer obchodě. Policistka byla obviněna z porušení 60 bezpečnostních předpisů, musela odejít od policie a dostala navíc roční podmínku.

Jak Mamou uvádí, k dalšímu znepokojivému případu došlo v červenci 2015, kdy bylo odcizeno 180 rozbušek a 10 kusů plastických trhavin z armádního skladu poblíž Marseille. „Vyšetřovatelé pojali podezření, že se na krádeži podílel někdo z armády, protože pachatelé měli velmi přesné informace. Existují tedy jen dvě možnosti. Buď šlo o islámský terorismus, nebo krádež,“ míní Mamou a dodává, že vyšetřování tohoto případu v současné době stále pokračuje.

V tentýž měsíc prezident François Hollande informoval veřejnost o zmařeném teroristickém útoku na námořní vojenskou základnu. „Tři týdny před tím byli zatčeni čtyři muži, kteří přiznali, že chtěli proniknout na námořní základnu na jihu Francie, unést zdejšího vysokého důstojníka a fotky z únosu šířit po sociálních sítích,“ píše Mamou a poukazuje také na případ válečného veterána Manuela Broustaila, který byl zatčen před deseti dny, když vystupoval z letadla v Maroku.

„U Broustaila byly nalezeny mačety, kuchyňské nože, obušky, slzný plyn a další zbraně. Než přijel do Maroka, trávil mnoho měsíců před tím v domácím vězení. V minulosti přestoupil na islám a zradikalizoval se. Proto byl také v roce 2014 propuštěn z armády a od té doby je sledován bezpečnostními službami. Je tedy velmi alarmující, že takový muž mohl nastoupit na palubu letadla a převážet ve svém zavazadle útočné zbraně,“ podivuje se Mamou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…