Varovný hlas z ČSSD: Děje se to nejhorší! Nigel Farage vyhlásil konec EU

24.06.2016 9:00

Europoslanec Pavel Poc na sociální síti Facebook smutně okomentoval výsledky britského referenda. EU nastoupila na cestu, na které nás bude čekat řada složitých vyjednávání. Další europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach je ze situace ve Spojeném království nadšen. Podpořil britského europoslance Nigela Farage, podle něhož Britové opustili upadající Evropskou unii a vrací se do velkého světa.

Varovný hlas z ČSSD: Děje se to nejhorší! Nigel Farage vyhlásil konec EU
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

„Výsledky britského referenda jsou sečteny a bohužel se splnila ta nejhorší očekávání. Britové se rozhodli odejít z EU. Vydali se tak na nezmapovanou cestu, na které nás bude čekat spousta vyjednávání. Nikdo neví, co se bude dít,“ varoval Poc. Osobně britského rozhodnutí velmi lituje, je mu nepříjemné, ale zdůrazňuje, že je třeba respektovat rozhodnutí britských občanů.

Petr Mach pogratuloval Britům, že se rozhodli opustit „socialistickou Evropskou unii“. Ocenil především roli europoslance Nigela Farage, který celé roky bojoval proti Bruselu a nyní konečně uspěl. „A bude mi ctí, pokud odteď povedu v České republice kampaň za czexit, za to, aby se i Česká republika stala nezávislým státem,“ konstatoval Mach.

Nakonec premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) žádal, aby Brity nijak netrestal za jejich svobodné rozhodnutí nějakými sankcemi, které by snad chtěla Evropská unie prosazovat.

Česká televize také přinesla slova samotného předsedy strany UKIP Nigela Farage, podle něhož Britové řekli jasné ne nadnárodním korporacím a vykročili vstříc velké budoucnosti. „Evropská unie končí, Evropská unie se rozpadá. Státy budou opět mít svoje vlády, svoje hymny a nebudou řízeny nějakými nevolenými úředníky z EU,“ hřímal britský politik. Občané spojeného království v tuto chvíli opustili skomírající EU a měli by znovu začít uvažovat v celosvětovém měřítku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…