Vazby Béma a Janouška šetří policie, řekl Lessy

23.03.2012 14:48

Propojení bývalého primátora Pavla Béma a podnikatele Romana Janouška je už předáno policii. Informoval o tom policejní prezident Petr Lessy. Vyšetřování vítá i sám Bém, podle něj je to jediný způsob, jak lze kauzu vyšetřit.

Vazby Béma a Janouška šetří policie, řekl Lessy
Foto: tan
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

"Obsahem se zabývá Úřad služby kriminální policie a vyšetřování ve spolupráci s ÚOOZ a protikorupční policií," uvedl policejní prezident Petr Lessy pro server Lidovky.cz. Vyšetřovatelé nyní zkoumají, zda nedošlo k trestnému činu.

Sám Pavel Bém, který podle odposlechů udržoval nadstandardní vztahy s lobbistou Romanem Janouškem, vyšetřování vítá. „Je to také jediná možnost, jak celou obludnou pseudokauzu uzavřít," prohlásil.

Podle mluvčí policejního prezidia Pavly Kopecké byla kvůli odposlechům zřízena speciální pracovní skupina. Vyšetřovatelé zatím analyzují otevřené zdroje, trestní řízení ještě zahájeno nebylo.

Odposlechy pořídila BIS a o dva roky později je získala agentura ABL, která v té době patřila ještě Vítu Bártovi. Tehdejší premiér a předseda ODS Mirek Topolánek již dříve napsal, že žádné takové zprávy k dispozici neměl a "vláda podobné zadání nedala".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …