Vedení ANO bude jednat o nástupci Jourové. Babiš zmínil náměstkyni Dostálovou

21.07.2014 19:13

Hnutí ANO probere nástupce nebo nástupkyni Věry Jourové v čele Ministerstva pro místní rozvoj ve vedení hnutí a ve svém poslaneckém klubu. Řekl to v pondělí šéf ANO a ministr financí Andrej Babiš. Připustil, že jednou z kandidátek může být dosavadní náměstkyně Jourové Klára Dostálová. Jourovou v pondělí koaliční strany navrhly na novou eurokomisařku za Českou republiku.

Vedení ANO bude jednat o nástupci Jourové. Babiš zmínil náměstkyni Dostálovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová

„My to budeme probírat ve vedení hnutí a na poslaneckém klubu. Paní Dostálová může být jednou z kandidátek," uvedl Babiš. Jeho hnutí má podle koaliční smlouvy právo navrhnout premiérovi šéfa Ministerstva pro místní rozvoj.

Dostálová má přehled o oblasti evropských fondů i o dalších ministerských agendách

Dostálová je náměstkyní pro evropské programy a na svém místě by ji ráda viděla sama Jourová. „Je to zatím v úrovni mého přání," poznamenala k tomu v pondělí ministryně po oficiálním oznámení své nominace.

„Je profesionálka, která má velmi dobrý vhled nejen do oblasti (evropských) fondů, ale i do dalších agend, které má ministerstvo," uvedla Jourová o své případné nástupkyni. O jejím navržení na vedení úřadu prý Jourová zatím jednala pouze neoficiálně s Babišem. Šéf hnutí ANO jí ale svůj názor na Dostálovou zatím neřekl, řekla Jourová.

Premiér a předseda koaliční ČSSD Bohuslav Sobotka se omezil na konstatování, že nominace nástupce Jourové je nyní na ANO. „Pro mě osobně jako pro premiéra bude důležitá jeho kompetence, schopnost vést dané ministerstvo," poznamenal Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…