Veleba měl slinu: Překvapivě hovořil o Konvičkovi a oznámil, že přitvrdí proti ČT

26.11.2015 9:07

Česká televize dospěla do situace, kdy se s ní něco musí dělat. Příslušná jednání už se vedou, je nutné vytvořit jednotný velký tlak, do kterého musejí být zapojeni i nespokojení koncesionáři. V odpovědi na jeden ze čtenářských dotazů, který obdržel na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz, to uvedl předseda Strany práv občanů, senátor Jan Veleba. Odpověděl také na to, zda bychom měli vystoupit z NATO, svěřil se se svým celoživotním krédem a vyjádřil se k osobě lídra Bloku proti islámu Martina Konvičky.

Veleba měl slinu: Překvapivě hovořil o Konvičkovi a oznámil, že přitvrdí proti ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„V poslední době (a trvá to už déle) jsem zaznamenal, a nejen já, že ČT vysílá jen pro jednu část občanů, spíše bych řekl, že pro ‚sluníčkáře‘, a dochází k systematickému masírování mozků našich občanů, vyváženost stran je katastrofální, prakticky tam není nic, co se aktuálního dění týče,“ posteskl si Velebovi pan Špaček z Ostravy a zeptal se, zda se s tím dá něco dělat. Podle Veleby ČT dospěla do situace, kdy se s tím něco dělat opravdu musí. „Prvním krokem bude, aby spojily síly strany, instituce a iniciativy, které tuto situaci vidí stejně. Ten proces už začal, vedou se jednání a probírá se taktika jednotného postupu,“ prozradil s tím, že by se měl postupně vytvořit jednotný velký tlak s tím, že do toho musejí být zapojeni nespokojení koncesionáři. Přípravné práce, které budou trvat asi více než měsíc, prý už začaly.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Kdyby k něčemu došlo, nejsme schopni obrany. Proto by bylo vystoupení z NATO hazardem

Jiný čtenář se domnívá, žer Turecko, které je členským státem NATO, napomáhá IS. „Tak nechápu, proč je ČR členem tohoto paktu,“ posteskl si. Veleba ale poukázal na to, že naše země dospěla do stavu, kdy je armáda rozložená. „Obrovský majetek, kterým disponovala z velké části rozkraden a kdyby k něčemu došlo, tak nejsme schopni obrany své země,“ upozornil s tím, že za tohoto stavu vystupovat z NATO by byl hazard.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Mé krédo je být slušný, pokorný a tvrdě pracovat

Další čtenář poněkud zlomyslně prognózoval, že SPO, jíž je Veleba předsedou, „dopadne … podobně jako LEV 21 Jiříka Paroubka“. Senátor upozornil, že SPO vede teprve rok a půl. „Měřítkem mé práce budou krajské volby 2016. Věřím, že budou úspěšné, v poslední době začal zajímavý proces – hlásí se nám noví členové,“ uvedl s tím, že jeho celoživotní krédo je být slušný, pokorný a tvrdě pracovat. A doufat, že si toho někdo všimne. „Možná se tomu budete smát, ale tak to je a Agrární komora, kterou jsem devět let vedl, byla docela úspěšná značka,“ dodal.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Důkaz neobjektivnosti ČT? Například to, jak rozdílně informovala o návštěvě v Číně v případě prezidenta a jak v případě premiéra

Čtenář Maděra Velebovi vmetl do tváře, že chce v ČT zavést cenzuru jenom proto, že „oprávněně kritizuje některé kroky pana prezidenta“. „Podle mého názoru je zpravodajství ČT vyvážené, zajímavé a já osobně ho sleduji nejvíce, protože zpravodajství privátních stanic je příliš bulvární,“ napsal čtenář. Veleba odpověděl, že mnoho lidí má na ČT názor zcela opačný. „Já chci, aby ČT přestala dělat cenzuru a vysílala vyvážené a objektivní informace,“ vysvětlil senátor svůj postoj s tím, že o tom, že ČT je naprosto neobjektivní, svědčí například to, jak podávala zpravodajství o návštěvě prezidenta v Číně a jak informuje o návštěvě premiéra v téže zemi. „ČT je odporná a sprostá a velmi mnoho času věnuje útokům na prezidenta. Neznám žádnou civilizovanou zemi, kde by se to v takovéto míře dělo,“ podotkl Veleba.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Konvička dělá obraně před imigranty medvědí službu

Další tázající označil lídra Bloku proti islámu Martina Konvičku za druhého Husa. „Fandím Konvičkovi... Kde je svoboda slova?? A co šíří muslimové? Pravdu a lásku? Pravdu jen tu svou a lásku tak max. k Alláhovi,“ napsal. Podle Veleby ale čtenář srovnává nesrovnatelné. „Hus byl velký myslitel, filozof a bojovník za nápravu církve. Pokud je pravda, že pan Konvička řekl, že z muslimů je třeba udělat masokostní moučku nebo je zavřít do koncentráků, tak to přece nelze podporovat. To už tady jednou bylo a byly to nejstrašnější zločiny v dějinách lidstva,“ upozornil Jan Veleba s tím, že pokud bychom podporovali takovéto věci, tak děláme obraně proti imigrantům a záchraně našich hodnot a naší civilizace medvědí službu. „Tudy cesta nevede,“ dodal.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…