Veleba při spojování Zemanovců s Okamurou: Rozpálíme kavárnu doběla

04.05.2016 20:25

Senátor Jan Veleba prozradil, proč se Strana práv občanů (SPO) spojila pro krajské volby se Svobodou a přímou demokracií Tomia Okamury. V současné napjaté době je třeba hledat něco, co politiky spojuje. A u těchto dvou subjektů je to podle všeho úcta k českému národu a české kultuře. Slovy Veleby: Papaláši z EU žijící v luxusu nás nechrání, tak to musíme zařídit sami. Jako bonus vnímá fakt, že spojení dvou subjektů rozpaluje doběla Pražskou kavárnu.

Veleba při spojování Zemanovců s Okamurou: Rozpálíme kavárnu doběla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

„Evropa je v reálném ohrožení a její lídři nekonají, nekoná ani naše vláda. O to víc je třeba ocenit dlouhodobé postoje prezidenta republiky Miloše Zemana a nejen ocenit. Je třeba mu i pomoci, nejen pouze kritizovat. Jasně, zřetelně a srozumitelně. Je tomu už dva roky, co jsem stanul v čele strany, jíž je pan prezident čestným předsedou. Je to strana, která má už ve svém názvu práva občanů, tedy Strana práv občanů. A mít právo na svou zemi a s ním i na svůj jazyk a kulturu, to je právo, o které se vedly celou historii lidstva války, jejichž cílem bylo obsadit a dát do svého područí jinou zemi. Je to svaté právo každého z nás a také povinnost ho bránit,“ píše Veleba ke spolupráci SPO a SPD.

Celý komentář najdete zde.

Obě strany jsou připraveny konat něco pro záchranu Česka a podpořit v této snaze i prezidenta. Stejně tak obě strany odmítají snahy o omezení svobody slova, o což podle člena horní komory parlamentu usiluje ministr spravedlnosti Robert Pelikán. A nezaostává ani samotná EU.

„Nejnovějším počinem Evropské komise, družiny nikým nevoleného panstva žijícího v luxusu a přepychu, obklopeného služebnictvem, je včerejší návrh, aby stát, který odmítne vzít na své území uprchlíka, jehož mu určuje direktivně kvóta, zaplatí za tuto neposlušnost v přepočtu 6,75 milionu Kč. Máme přikázáno 1 691 uprchlíků, což by bylo 11,5 miliardy Kč. Kromě toho včera komise doporučila přijmout bezvízový styk s Tureckem. S tím Tureckem, které zavírá novináře, likviduje svobodu tisku, bombarduje své Kurdy atd. Pojďme ale dál. V Rakousku, také včera, zabil ve Vídni exulant tyčí ženu. A mohl bych pokračovat,“ rozčílil se senátor.

O tom, že spojení obou stran v krajských volbách je správným krokem, svědčí i nenávistné reakce pražské kavárny, na které došlo poté, co oba subjekty ohlásily spolupráci. Stačí se prý podívat na nenávistné komentáře na serveru iDnes.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…