Velice přísné hodnocení Miloše Zemana, ale i Čechů. Pronesl ho lékař Stránský

01.05.2015 9:59

Profesor neurologie Martin Jan Stránský promluvil v rozhovoru s Danielou Drtinovou pro DVTV o prezidentu Miloši Zemanovi. Vzhledem k jeho životnímu stylu se prý dá očekávat, že se jeho způsob chování, spojený s jeho projevy, bude zhoršovat.

Velice přísné hodnocení Miloše Zemana, ale i Čechů. Pronesl ho lékař Stránský
Foto: archiv
Popisek: Martin Jan Stránský

„Celoživotní styl pana prezidenta ho do jisté míry dohání,“ řekl Stránský. Podle něj vzhledem k tomu, že pan prezident kouří, požívá alkohol a vede nezdravý život, se dá očekávat, že se jeho zdravotní stav bude zhoršovat. Prý nebude schopen být nadále adekvátním prezidentem.

Stránský prý přeje Zemanovi zdraví, ale je nutné se bavit o jeho současném stavu, ve kterém prý není schopen být prezidentem. Stránský se obává, že „určité neurologické procesy“ mohou dosáhnout jisté úrovně, která bude mít vliv na jeho rozhodování.

Podle Stránského by Miloš Zeman „nikdy nebyl zvolen v jiné zemi“, alespoň ne prý v zemi na Západě. Vzhledem k tomu, že neberou občané v České republice instituce vážně, byl zvolen Zeman. Stránský dodal, že bohužel i minulý prezident Václav Klaus byl duševně nemocný, což mělo vliv na jeho rozhodnutí a projevy.

Stránský si je jist, že Miloš Zeman nečetl text od novináře Ferdinanda Peroutky, prý si to vymýšlí. Zemanova paměť je podle Stránského „nabouraná a překopaná“. „Charakterně je na tom tak, že není ani schopen se veřejně omluvit,“ dodal Stránský.

„Tehdejší disidenti a velikáni, jako byl Peroutka, se snažili najít a nabídnout jakousi naději národu,“ prohlásil Stránský o novináři Peroutkovi. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček prý nepochopil text nebo zapomněl jeho význam ihned po přečtení.

Stránský je přesvědčen, že jsme neměli bojovat ve druhé světové válce, prý jsme neměli bojovat už od dob Bílé hory, tedy třicetileté války ze sedmnáctého století. „Pokaždé, když jsme se jako Češi pokusili o něco, tak buď se nám to nepodařilo, nebo spíš nám to někdo nedovolil,“ řekl Stránský.

„Česká povaha je taková, že přirozeně nevěříme institucím, přirozeně se nemáme rádi, nedůvěřujeme jeden druhému,“ řekl Stránský s tím, že prý jsme pořád ještě zvyklí přemýšlet v „chalupářské mentalitě“ a musíme se ještě hodně změnit.

Podle Stránského je důležité upozorňovat na Rusko a udržovat si dobré vztahy se Severoatlantickou aliancí, zejména s Velkou Británií a  Spojenými státy americkými. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…