Věřící mohou dnes přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii

15.04.2018 6:20

Věřící českých a moravských diecézí mohou dnes v kostelích přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii. Tamní konflikt trvá už osm let, vyžádal si sta tisíce lidských životů a přinutil téměř polovinu předválečné populace čítající zhruba 23 milionů lidí opustit své domovy, píše ČTK.

Věřící mohou dnes přispět na pomoc lidem ve válkou zmítané Sýrii
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Raketový útok na syrský Damašek.

V noci na sobotu podnikly proti Sýrii vojenský úder Spojené státy, Británie a Francie. Reagovaly tak podle svých prohlášení na týden starý chemický útok s desítkami obětí, který přičítá Západ syrskému vládnoucímu režimu.

Peníze získané v celonárodní kostelní sbírce poskytne Charita ČR na spolufinancování projektu Pomoc nejzranitelnějším v Damašku, který na místě zajišťují Sestry Dobrého pastýře (GSS) pracující pod záštitou katolické církve. Sestry se snaží pomáhat lidem prchajících uvnitř Sýrie před ozbrojeným konfliktem, tak aby nemuseli ze své země zcela odejít.

Sbírka může podle pořadatelů pomoci více než 10 000 lidí. Do více než 2 000 domácností tak doputují poukázky na základní potraviny, pitnou vodu a předměty pro osobní hygienu. Také budou rozděleny poukazy na nájem, oblečení, přikrývky, ohřívače a další vybavení domácností. Tím, že lidé nakoupí tyto věci za poukazy přímo v Sýrii, se zároveň posílí místní ekonomika.

Biskupové ve výzvě ke sbírce upozorňují na to, že válka v Sýrii rozděluje rodiny. Vyrůstá generace dětí, která nepoznala život v míru. V Sýrii jde o největší humanitární krizi současnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…