Věřím, že ty výroky jsou pouze jednorázovým postojem... Bělobrádek pořádně nadzvedl Gazdíka

28.11.2018 20:45

Končící předseda lidovců Pavel Bělobrádek oznámil médiím, že KDU-ČSL nemá zájem o společnou kandidátku s hnutím Starostové a nezávislí a TOP 09 do evropských voleb příští rok na jaře. Šéf hnutí STAN Petr Gazdík se za to do lidovců pořádně obul.

Věřím, že ty výroky jsou pouze jednorázovým postojem... Bělobrádek pořádně nadzvedl Gazdíka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Jedny volby před pár týdny skončily a další se nám pomalu, ale jistě blíží. Na jaře 2019 se uskuteční volby do Evropského parlamentu. Europoslanec Jan Zahradil (ODS) už dokonce zahájil předvolební kampaň, ale jiné strany teprve ladí předvolební strategii.

Hnutí Starostové a nezávislí, TOP 09 a KDU-ČSL jednaly o možné společné kandidátce do eurovoleb, ale lidovci se nakonec rozhodli, že o společnou kandidátku nestojí. „Do evropských voleb kandidujeme samostatně! Dnes padlo rozhodnutí. Podle mě je to správně a věřím, že uděláme dobrý výsledek!“ napsal Bělobrádek na sociální síti Facebook. Novinářům řekl, že zmíněné strany mají na některá témata natolik rozdílné pohledy, že společnou kandidaturu nepovažuje za realistickou.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Předsedovi Starostů se rozhodnutí lidovců ani trochu nelíbí. Považuje ho za chybu a promarněnou příležitost.

„Respektujeme rozhodnutí KDU-ČSL, i nadále bude naší snahou vytvořit širší kandidátku zahrnující více subjektů, které hodlají obhajovat dobré jméno naší země v Evropě a prosazovat zájmy občanů ČR. V těchto eurovolbách půjde o víc než v předchozích, protože budeme doslova znovu obhajovat naše rozhodnutí být členy Unie,“ řekl Gazdík.

„My se o užší spolupráci uskupení na středopravém spektru snažíme dlouhodobě, a to nejen na půdě Parlamentu, ale také na úrovni samospráv. Věřím, že výroky o výrazném rozdílu mezi těmito stranami nejsou dlouhodobým, ale pouze jednorázovým postojem a namísto odlišností se budou hledat věci, které nás spojují,“ dodal Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…